• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treća sreća "zmajeva" protiv Meksika! (VIDEO)

Autor mondo.ba

Poslije dva poraza, Bosna i Hercegovina je pobijedila Meksiko u prijateljskom susretu odigranom u Čikagu - 1:0 (1:0). Strijelac Izet Hajrović u 43. minutu.

Izabranici Safeta Sušića sa mnogo samopouzdanja putuju u Brazil na svoj debitantski nastup na Mundijalu!

"Zmajevi" su na američkoj turneji upisali obje pobjede - nad Obalom Slonovače (2:1) u Sent Luisu i u srijedu ujutro po našem vremenu nad Meksikom (1:0) na čikaškom stadionu "Soldžer Fild".

U prvom susretu sa Meksikancima 2011. godine, Sušićev tim je u Atlanti poražen sa 2:0, da bi naredne godine ponovo pognute glave napustio stadion u Čikagu (2:1).

Ovoga puta, Čikago je bio srećan, a "zmajevima" se ostvarila ona narodna "treća sreća".

Pred dupke punim tribinama na kojima se nalazilo više od 60.000 ljudi, od čega najviše navijača BiH, pobjedu "zmajevima" donio je napadač Galatasaraja Izet Hajrović u finišu prvog poluvremena!

Poslije odličnog prodora Sejada Salihovića po desnoj strani i centaršuta uslijedila je rutinska realizacija Hajrovića za vođstvo i kako se na kraju ispostavilo pobjedu BiH.

Najzanimljiviji momenti meča BiH - Meksiko
Izvor: YouTube

Možda pogodak nije toliko važan kao onaj kvalifikacioni protiv Slovačke koji je trasirao put "zmajevima" ka Svjetskom prvenstvu, ali je jako bitan za samopouzdanje pred istorijski nastup u Brazilu.

Imali su "zmajevi" još šansi, prvenstveno Edin Džeko, ali nije bio precizan u barem dvije-tri izgledne situacije u šesnaestercu "sombrerosa". Ipak, to više nije važno. Važno je da "Dijamant" bude precizan kad bude trebalo. Nadamo se već na startnoj utakmici u Grupi F protiv Argentine.

Doduše, imali su i Meksikanci nekoliko šansu, najbolju je propustio Ćićarito Ernandez u 25. minutu. Napadač Mančester junajteda je pobjegao Toniju Šunjiću i izašao sam pred golmana Asmira Begovića, međutim, saveznik čuvara mreže "zmajeva" bila je stativa.

BiH - Meksiko 1:0 (1:0)

Stadion Soldžer Fild. Gledalaca: 60.707. Sudija: Oskar Rejna. Strijac: 1:0 Hajrović (42).

BiH: Begović; Mujdža (od 63. Vranješ), Šunjić (od 46. Kolašinac), Spahić, Salihović; Bešić, Pjanić (od 76. Ibišević), Hajrović (od 76. Višća), Lulić (od 64. Ibričić); Misimović (od 70. Sušić), Džeko.

Meksiko: Talavera, Ponce, Moreno (od 46. Brizuela), Rejes, Lajun, Salsido, Herera (od 71. Dos Santos), Vaskez, Pena (od 64. Guardado), Himenez (od 58. Pulido), Ćićarito.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC