• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Bilo je i vrijeme da srušimo Meksiko

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić bio je vidno zadovoljan nakon prvog trijumfa nad Meksikom (1:0) iz trećeg pokušaja "zmajeva".

"Sombrerosi" su dva puta savladali BiH u prijateljski mečevima (Atlanta 2011 - 2:0), Čikago 2012 - 2:1), ali su "zmajevi" taj dug naplatili u trećem meču na čikaškom stadionu "Soldžer Fild".

Pred više od 60.000 navijača, meksičku mrežu pogodio je Izet Hajrović u finišu prvog dijela za prvi trijumf BiH nad takođe učesnikom Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Na konferenciji za štampu, poslije susreta u kojem su "zmajevi" prvi put igrali u novoj adidas opremi, popularni Pape je najprije čestitao svojim izabranicima na zasluženoj pobjedi.

"Dva puta samo izgubili od Meksika i vrijeme je bilo da ih pobijedimo. Imali smo šest izmjena i vidi se da neki igrači nisu još potupno spremni, Senad Lulić, Mensur Mujdža, Hajrović koji malo igra u svom klubu, ali ima 12 dana do početka Svjetskog prvenstva", rekao je Sušić, a prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Selektor "zmajeva" je još jednom ponovio da nam Mundijal puno znači.

"Hoćemo da pokažemo svijetu da nismo slučajno tu. Imamo dobru ekipu i želju da prođemo u drugi krug".

I strijelac jedinog pogotka Izet Hajrović bio je prezadovoljan, ali je takođe pohvalio i asistenta Sejada Salihovića.

"Mnogo smo srećni zbog ove pobjede. Mislim da smo spremni, Sejo (Salihović) je dodao loptu u pravi trenutak, prvo nisam mislio da ide meni, ali onda sam vidio da mogu dati gol", rekao je napadač Galatasaraja.

"Zmajevima" sad slijedi put iz Čikaga u Brazil, gdje će prije startne utakmice u Grupi F protiv Argentine u Rio de Žaneiru odigrati i generalnu probu protiv brazilskog Santosa 9. juna.

Sušić je još ranije istakao da će tih 11 koji istrče protiv brazilske ekipe imati i čast da budu starteri na susretu sa "gaučosima" (15. jun).

Osim tog meča, BiH u Brazilu očekuju još najmanje dvije utakmice u grupnoj fazi - protiv Nigerije u Kujabi (21. jun) i na kraju sa Iranom u Salvadoru (25. jun).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC