• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Kralj je pao, Arsenal slavi

Nepisano fudbalsko pravilo nije dobilo svoju potvrdu u utorak uveče na "San Siru". Bolji tim, koji je propuštao prilike, na kraju je otišao dalje.

 LŠ: Kralj je pao, Arsenal slavi Izvor: MONDO

Milan više nije prvak Evrope, izbacio ih je najmladji tim koji je nastupao u osmini finala Lige šampiona.

MILAN - ARSENAL 0:2 - 0:2
/Fabregas 84, Adebajor 90+2/

A, evo kako je kraj velike generacije počeo...

Arbitar Konrad Plauc kratkim zviždukom spasio je fudbalere Milana, pozivom na odmor. U finišu prvog poluvremena postojao je samo jedan tim na terenu, a prečka i previd samog sudije sprečili su Arsenal da dodje do vodjstva.

Kako je meč odmicao, lopta je od gola Almunije sve češće bila bliža Kalaću, a nekoliko puta prozujala mu je i pored ušiju! Jedan takav šut, Seska Fabregasa sa ivice šesnaesterca završio je na prečki, u 34. minutu.

Nešto ranije, Nesta je solo prodor Aliksandra Hleba zaustavio prekršajem na ivici kaznenog prostora, ali je Plauc žuti karton pokazao Belorusu, koji se našao u blagom čudu. Umesto faula, možda penala, lopta za domaćina.

Sve to nimalo se nije dopalo "milanistima", tako da je salva zvižduka sa tribina "San Sira" pratila neinventivna dodavanja Pirla, Gatuza i Ambrozinija. Poluvreme je bilo sve što je Milanu bilo potrebno.

A, nije tako izgledalo u uvodnim minutama meča. Arsenal je teško dolazio do daha, Inzagi se od prvog minuta žestoko angažovao, jurio je svaki pas pred golom Almunije, a najbolju priliku imao je nova senzacija Pato. Ipak, nevešto je šutirao desnom nogom sa desne strane, iz neposredne blizine.

Golman "tobdžija" uhvatio mu je živu loptu.

Povratak na teren, nije doneo promenu u odnosu na finiš prvog poluvremena. Novi uzdah olakšanja čuo se na "San Siru" već u prvom minutu nastavka, kada je nezgrapni Filip Senderos sa pet metara neometan pogodio skamenjenog Kalaća.

Malo posle Ebue nije kaznio početničku grešku Andree Pirla pred svojim golom. Po tehnici šuta videlo se da je Ebue pre svega desni bek...

I, šta sledi posle toga? Ono šuveno "nepisano pravilo" - Milan ide u četvrtfinale! Tako su bar pomislili sujeverni navijači italijanskog džina.

Ali, ne i jedan od najboljih igrača Evrope. Sesk Fabregas opalio je u 84. minutu po lopti sa 28 metara. Golman Milana Kalać jeste visok, ali ne i dovljno dugačak - fudbal je tik uz stativu zatresao mrežu - 0:1!

Ili, slikovitije -2 za Milan... Posle 174 minuta bez gola protiv Arsenala, najstariji tim u Ligi šampiona i aktuelni šampion, morao je da postigne dva gola za desetak minuta da bi nastavio odbranu krune.

Nisu dali nijedan, ali jesu primili. Adebajor u drugom minutu nadoknade - 0:2.

Kruna je pala kralju. Paolo Maldini odigrao je poslednji meč u takmičenju u kojem se pet puta za 24 godine peo na pobedničko postolje. Vreme je za neke nove šampione...

SEVILJA - FENERBAHČE 3:2 - 5:5, PENALIMA 2:3!

/Alveš 5, Keita 9, Kanute 41 - Deivid 20, 79/

Rezultat pre početka revanša na "Ramon Sančez Pichuanu" bio je 2:3, a u devetom minutu meča izmedju Sevilje i Fenerbahčea, bilo je 2:0, dakle 4:3. Do poluvremena, 5:4...

Turke je iz slobodnjaka sa 25 metara načeo Dani Alveš u 5. minutu, a golman Volkan Demirel primio je i drugi gol na svoju dušu već u 9. minutu kada je solo prodor bombom sa još veće razdaljine kruniosa Sejdu Keita.

"Remi" je vratio na snagu Brazilac Deivid, trećim golom u Ligi šampiona. Drugi "karioka" u timu Fenera, Aleks izveo je korner u 20. minutu, a fudbal desnicom uhvatio Deivid za 2:1, odnosno 4:4. Medjutim, taj rezultat nije odgovarao gostima.

Još manje odgovarao im je rezultat u 41. minutu, kada je Kanute izazavao novo "Huuuuuuy" na "Pichuanu" - 3:1 pre odlaska na odmor!

Ipak, rezultat 1:3, ostavio je 45 minuta fudbalerima Fenerbahčea, izmedju ostalih i Mateji Kežmanu, da jednim golom odvedu meč u produžetak. Dramu je opet izrežirao Deivid, drugim golom na meču - 3:2. Rezultat u ogledalu identičan onome u Istambulu, pa se posle deset golova za 180 minuta ušlo u dodatnih 30...

E, u tom periodu nije bilo golova, pa je veliko finale sa bele tačke moglo da počne... Početak je ubrzo značio kraj za Sevilju. Pogodili su Kanute i Dragutinović, a promašili Eskide, Mareska i Dani Alveš!

Dakle: Sevilja - Fenerbahče 3:2, prvi meč 2:3, penalima 2:3!

Poslednji, treći pogodak sa bele tačke za turski tim postigao je Mateja Kežman. Pre njega, Palopa su prevarili Vederson i Aurelio, Edu nije uspeo, ali to nije koštalo autsajdera u ovom dvomeču!

Dvostruki uzastopni pobednik Kupa UEFA završio je takmičenje u Evropi ove sezone. Fener će se okušati u društvu najboljih osam na kontinentu!

BARSELONA - SELTIK 1:0 - 4:2

/Ćavi 3/

Sa pobedom od 3:2 na "Seltik Parku" u Glazgovu, Barselona je već posle 3. minuta revanša na "Kamp Nou" mogla da odahne. Dug posed lopte, od noge - do noge, kao u najboljim danima Barse i - gol.

Ronaldinjo je "izbacio" Silvinja na levom krilu, ovaj centrirao, a vezista Ćavi prebacio golmana Škota Artura Boruca, za 4:2 ukupno.

Već tada, publika na stadionu potražila je zanimaciju u vidu grickalica i osvežavajućih napitaka. Dve trećine vremena, loptom su se igrali Ronaldinjo, Eto, Deko, Ćavi i Mesi, kojeg je u 38. minutu zamenio Tjeri Anri.

Barselona ide dalje... Ali, izgleda da će na neko vreme ovaj tim igrati bez Lea Mesija, čija izmena u prvom poluvremenu nije bila taktičke prirode. Mladić je teren napustio u suzama, verovatno svestan da je obnovio staru povredu butnog mišića.

MANČESTER JUNAJTED - LION 1:0 - 2:1

/Ronaldo 41/

Iako su znali da posle 1:1 na "Žerlanu" u prvom meču, moraju da postignu barem jedan gol ukoliko žele da izbace veliki Mančester, fudbaleri Liona nisu bili u prilici da razimšljaju ni o čemu drugome, osim o odbrani svog gola.

Uglavnom...

Sve-timska odbrana Liona izdržala je na "Old Trafordu" do 41. minuta. Najspretniji u haotičnoj sceni ispred gola Gregorija Kupea bio je Kristijano Ronaldo. Šut Andersona odbio se od odbrane, ali ne i zakucavanje Portugalca - 1:0 za favorita.

Zanimljivo bio je to jedini šut "djavola" u okvir gola Liona u prvom delu igre, od 11 pokušaja.

Ništa bolji u tom segmentu igre nisu bili ni gosti. Fudbaleri Liona dva puta su naterali Van der Sara da interveniše, što je bilo premalo za silu sa "Old Traforda".

Revanš mečevi osmine finala Lige šampiona:

Milan - Arsenal 0:2 (0:0), prvi meč 0:0
/Fabregas 84, Adebajor 90+2/

Sevilja - Fenerbahče 3:2 (3:1), prvi meč 2:3, penalima 2:3!
/Alveš 5, Keita 9, Kanute 41 - Deivid 20, 79/

Barselona - Seltik 1:0 (1:0), prvi meč 3:2
/Ćavi 3/

Mančester junajted - Lion 1:0 (1:0), prvi meč 1:1
/Ronaldo 41/

U sredu:

Real Madrid - Roma, prvi meč 1:2

Čelsi - Olimpijakos, prvi meč 0:0

Porto - Šalke, prvi meč 0:1

U utorak, 11. marta:

Inter - Liverpul, prvi meč 0:2

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC