• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS o Zvezdi: Iznenađeni smo! Pomozimo!

Autor mondo.rs

Fudbalski savez Srbij saopštio je da je zatečen i pogođen informacijom da šapmion Srbije neće moći da igra kvalifikacije za Ligu šampiona u predstojećoj sezoni. Poziva sve da pomognu Zvezdi u žalbenom postupku.

 FSS o Zvezdi: Iznenađeni smo! Pomozimo! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Srpski fudbal dobio je novi udarac. Iz Evrope, iz Niona, stigla je vest: "Crvena zvezda neće moći da igra kvalifikacije za Ligu šampiona u sezoni 2013/14. zbog kršenja finansijskog fer-pleja".



Ta vest je mogla i da se očekuje, mada je tinjala nada da ona ipak neće stići iz Niona. Nažalost po Crvenu zvezdu i armiju njenih navijača, "gavrani su doneli poruku".

Fudbalski savez Srbije u međuvremenu je objavio saopštenje u kojem je izrazio veliko žaljenje zbog ove odluke.

"Fudbalski savez Srbije je zatečen i pogođen informacijom da FK Crvena zvezda, šampion Srbije u sezoni 2013/14. i naš najtrofejniji klub, verovatno neće sledeće sezone imati pravo igranja u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona, a zbog kršenja finansijskog fer-pleja i danas donesene odluke o eliminaciji sa evropske scene u trajanju od jedne godine. Bez namere da komentarišemo stavove prvostepenog organa UEFA koji su uticali na donošenje ovakve odluke, u postupku koji je trajao skoro godinu dana, želimo da izrazimo veliko žaljenje što milioni pristalica Crvene zvezde verovatno neće biti u prilici da vide svoj klub na toliko željenoj i očekivanoj sceni", piše u saopštenju.

FSS je posebno iznenađen najavom iz Niona, odnosno iz sedišta UEFA da je moguć i disciplinski postupak protiv srpske fudbalske organizacije zbog izdavanja licence Crvenoj zvezdi za učešće u evropskim takmičenjima.

"U tom smeru, uzimajući u obzir činjenicu da se nalazimo pod uslovnom kaznom zbog slične situacije iz prošlosti, teško stanje u kojem se Crvena zvezda nalazila godinama unazad, uticalo je na izdavanje licence za igranje u Evropi na granici prihvatljivih uslova. Nikada nismo želeli da na bilo koji način budemo smetnja učešća Crvene zvezde na najvišoj sceni, svesni činejnice da je najbolji i najbrži put oporavka Kluba učestvovanje u Evropi. Eliminacija Crvene zvezde bi predstavlja veliki udarac za srpski fudbal, te apelujemo na sve fudbalske instance da pomognu Crvenoj zvezdi u žalbenom postupku pred nezavisnim Arbitražnim sudom u Lozani", poruka je čelnika FSS.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC