• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krojf: Obratite pažnju na Argentinu

Autor mondo.rs

Da li zbog simpatije prema "svom" Lionelu Mesiju, zvezdi Barselone, ili iz objektivnih razloga, legendarni fudbaler i trener smatra da bi Argentina mogla da zablista u Brazilu.

Reprezentacija Argentine dva puta je bila šampion sveta, 1978. i 1986. godine. Par dana uoči početka narednog Mundijala, mnogi smatraju da bi mogli da i ovog leta napadnu "boginju".

Naravno, preliminarne prognoze daju najveće šanse domaćinu - Brazilu i braniocu titule, Španiji. Legendarni Johan Krojf, najbolji holandski fudbaler u istoriji, smatra da bi pritisak mogao da stvori problem favoritima "na papiru".

"Pritisak na reprezentaciju Brazila biće ogroman. I oni i svi će morati da se čuvaju Argentine. Mislim da će i Španija biti konkurentna i odranije znamo da Nemačka i Italija mogu da 'rastu' tokom samog turnira", napisao je Krojf u svojoj kolumni u u listu "De Telegraf".

Nemali je broj značajnih igrača koji će propustiti Mundijal - Radamel Falkao, Marko Rojs i Frank Riberi su među najzvučnijim imenima. Holanđanin je zabrinut zbog toga.

"Svetsko prvenstvo traje duže od mesec dana i iziskuje mnogo energije. Nisam srećan time što vidim da su igrači već bili prinuđeni da otkažu svoje učešće zbog povreda. Moraćemo da sačekamo početak Mundijala da bismo saznali da li će Luis Suarez i Arturo Vidal biti spremni na vreme. Jednog dana tim može izgledati dobro, a već sutradan može imati problem", podvukao je Krojf.

Njegova Holandija pokušaće da osvoji prvu titulu prvaka sveta (učestvuje od 1934. godine) i trijumfuje u finalu posle tri uzastopna poraza (1974, 1978 i 2010). Izabranici Luja Van Gala počeće takmičenje u Grupi B, uz Španiju, Čile i Australiju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC