• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huligan iz Argentine već deportovan sa Mundijala

Brazilska federalna policija potvrdila je da je dva dana uoči početka Mundijala vratila u Argentinu navijača te reprezentatcije, i to samo sat vremena nakon što je doleteo u Sao Paolo

Brazilska policija ima "pune ruke posla". Uoči početka Mundijala već su deportovali jednog navijača Argentine, jer spada u grupu okorelih huligana, koji se nalazi na "crnoj listi".

Četrdesetpetogodišnji Argentinac nalazio se na listi od oko 2.000 pripadnika navijačkih fudbalskih klubova poznatih kao "baras bravas", a ekstremno su nasilničkog ponašanja u Argentini. Shodno protokolu, brazilska policija odmah je reagovala.

"On je stigao na međunarodni aerodrom Gvaruljoš oko devet sati i vraćen je u Argentinu sat kasnije. To je prvi slučaj koji smo imali do sada", rekao je portparol federalne policije.

Policija nije htela da objavi identitet deportovanog navijača, ali su lokalni mediji naveli da je reč o Danijelu Atardu, pristalici kluba Rozario.

Očekuje se da u Brazil stigne više od 50.000 argentinskih navijača, a mnogi će doputovati automobilima i autobusima.

Premda su smrtonosni incidenti retki na prvenstvima sveta, ništa se ne prepušta slučaju, a naročito kada su argentinski navijači u pitanju koji već imaju "crnu istoriju". Naime, "baras bravas" u prošlosti su se nasilno ponašali - od ubadanja engleskih navijača u Meksiku 1986, do međusobnih obračuna tokom poslednjeg Mundijala u Južnoj Africi pre četiri godine.

Svetsko prvenstvo u Brazilu startuje sutra i trajaće do 13. jula.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC