• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mogu li Grci da prođu grupu?!

Autor mondo.rs

Kapiten Jorgos Karagunis sa kolegom iz veznog reda, Kacuranisom, pokušava mlađima da prenese "pelcer" sa Evropskog prvenstva 2004.

Reprezentacija Grčke, procentualno gledano, spada među najuspešnije učesnike velikih takmičenja, pošto iz svega šest nastupa na prvenstvima Evrope i sveta ima jednu titulu.

Grci su je osvojili na EURO 2004. u Portugalu, kada su se probili dalje iz jake grupe sa Portugalom, Španijom i Rusijom, a zatim u neverovatnom nizu rušili Francusku, Češku (posle produžetaka) i Portugal rezultatom 1:0.

Jorgos Karagunis tada je u 28. godini bio standardni član najbolje postave, a danas sa punih 37 predvodi Grke na drugom uzastopnom Mundijalu.

Pre Južne Afrike su bili učesnici samo jednog SP i to u SAD 1994. godine.

Tada, kao i 2010. su se oprostili od takmičenja posle prve faze, s tim da su pre četiri godine makar ostvarili jednu pobedu - 2:1 protiv Nigerije (sa igračem više). Ostalih pet utakmica su izgubili, uz gol-razliku 0:14!

"Želimo da prođemo u osminu finala", rekao je Karagunis, čija ekipa se nalazi u ujednačenoj C grupi, sa Kolumbijom, Obalom Slonovače i Japanom.

"Da bismo to uradili, moramo da razmišljamo samo o utakmici koja je na redu. Najvažniji za nas je sada meč protiv Kolumbije", dodao je grčki rekorder sa 135 nastupa u nacionalnom dresu.

Karagunis ističe da su veliki adut Grka "bratski" odnosi unutar ekipe.

"Godinama smo zajedno i delujemo kao jedan. Imamo odličnu atmosferu i kada smo na putovanjima, što mislim da dolazi do izražaja i na terenu. Selektor Fernando Santos je sa nama četiri godine, zajedno smo se plasirali u četvrtfinale poslednjeg šampionata Evrope i nadam se da ćemo ponovo pronaći put iz grupe".

Zanimljivo je da Heleni pored Karagunisa imaju još jednog igrača sa preko 100 nastupa za reprezentaciju. To je Kostas Kacuranis (34), koji je bio akter 111 utakmica grčke reprezentacije.

Trojica od četvorice napadača (Samaras, Salpingidis, Gekas) prešla su granicu od 70 nastupa, dok je od defanzivaca najiskusniji Torosidis sa 66.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC