• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Navala" Brazila više nije u modi

Autor mondo.rs

Pele smatra da Brazil prvi put ima mnogo bolju odbranu od napada. Legenda svetskog fudbala plaši se Nejmarovih godina, ali veruje da "selesao" može do cilja.

Brazilci su u transu...

Čekali su 64 godine i konačno dočekali Mundijal u svom "dvorištu". Najbolje fudbalske reprezentacije sveta, njih 32, narednih mesec dana boriće se za krunu vladara planete.

Domaćini su uvereni da će "zlatna boginja" i posle 13. jula ostati u Brazilu i da će "selesao" upisati i šestu zvezdicu iznad grba nacionalnog saveza.

Želje i očekivanja su jedno, a realnost, ipak, nešto drugo.

Iako su prvi favoriti, čini se da Brazilci nemaju toliko moćan tim kao na nekim prethodnim prvenstvima. U prilog tome ide i činjenica da će "selesao" prvi put imati jaču odbranu od napada, u kojem se sve karte bacaju na Najemara.

S obzirom da mladi napadač Barselone ima tek 23 godine, veliko je pitanje da li će moći da izdrži strahovit pritisak brazilske javnosti. Legendarnog Pelea, osvajača tri titule sa Brazilom, upravo to muči.

"Nejmar je mlad. To je za njega ogroman pritisak i odgovornost. Bojim se da je na njegovim plećima preteško breme", rekao je za BBC 73-godišnji Pele.

On je pohvalio rad selektora Luisa Felipea Skolarija, stručnjaka pod čijim je vođstvom Brazil 2002. godine osvojio svoju poslednju titulu.

"Po prvi put u istoriji reprezentacije Brazil ima bolju odbranu od napada. Vezni red je fantastičan, veoma organizovan. Nadam se da možemo do cilja", kazao je Pele.

Brazil će u četvrtak u Sao Paulu otvoriti šampionat utakmicom protiv Hrvatske, a u A grupi još su Meksiko i Kamerun.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC