• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo u bojama prvenstva

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Utakmicom Hrvatska – Brazil večeras počinje Svjetsko prvenstvo u fudbalu. Za građane Bosne i Hercegovine dvadeseto izdanje Mundijala ima posebnu draž s obzirom na to da su Zmajevi prvi put izborili učešće u na jednom takvom takmičenju.

 Sarajevo u bojama prvenstva Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Stoga je razumljiva euforija koja vlada u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine i povećanje ponude navijačkih rekvizita na Baščaršiji, a izloženi su dresovi, fesovi, šalovi s motivima Bosne i Hercegovine...

Ulice i ugostiteljski objekti ukrašeni su zastavama Bosne i Hercegovine, Brazila, ali i drugih zemalja učesnica Svjetskog prvenstva.

Vlada Kantona Sarajevo na jučerašnjoj sjednici donijela je odluku da, u periodu od 12. juna do 12. jula, za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva, dozvoli produženo radno vrijeme ugostiteljskim objektima i okupljanje na mjestima gdje se javno prenose utakmice iz Brazila.

Tako će Sarajlije, ali i brojni turisti utakmice iz najveće Južnoameričke države, moći pratiti u brojnim ugostiteljskim objektima, ali i fan zonama.

Izvor: Samir Cacan, mondo.ba Mnogi će prenose utakmica iz Brazila gledati m:tel big screenu, koji je smještena između Zemaljskog i Historijskog muzeja.

Sarajlije će utakmice reprezentacije BiH, ali i drugih selekcija pratiti u fan zoni na Trgu djece Sarajeva, ali i u Zmajevom gnijezdu koje se nalazi na Trgu Oslobođenja.

Pogledajte galeriju!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC