• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meksiko, nekako, izborio pobedu!

Čak tri regularna gola bila su potrebna Meksikancima da bi im jedan bio priznat!

Odigrane su tek dve utakmice Svetskog prvenstva u Brazilu, a već smo imali priliku da vidimo tri kardinalne sudijske greške!

Posle Japanca Juičija Nišimure koji je poklonio Brazilcima penal za preokret protiv Hrvatske, obrukali su se i Kolumbijci Vilmar Roland i njegov pomoćnik Umberto Klaviho.

U duelu Meksiko – Kamerun, drugoj utakmici prvog kola Grupe A, čak dva puta poništili su regularne golove Meksika zbog navodnih ofsajd pozicija.

Oba puta strelac je bio Đovani Dos Santos, prvo u 11, a onda i u 30. minutu, ali – uzalud…Prvi put bio je u liniji sa odbranom Kameruna, a drugi put, posle centaršuta iz kornera, protivnički igrač dodao mu je loptu glavom, ali arbitri to nisu primetili...

Bolju igru, Meksiko je ipak "naplatio" u 61. minutu kada je Oribe Peralta uspeo da zatrese mrežu. Napadač "sombrerosa" bio je najbliži loptu posle odlične akcije svojih saigrača, ali i sjajne intervencije kamerunskog golmana Čarlsa Itanđe na šut Dos Santosa. Lopta se, međutim, odbila pravo na nogu usamljenom Peralti.

Na taj način pravda je zadovoljena, pošto su Meksikanci bili bolji rival veći deo meča i više su zaslužili pobedu na startu takmičenja.

Istina, i Kamerun je imao svoje šanse, a najbolje dve u 21. minutu, kada je Samjuel Eto pogodio stativu i u prvom minutu nadoknade meča, kada je Mukanđo šutirao glavom, a Fransisko Očoa "panterskom" intervencijom uspeo da uhvati loptu.

Posle viđenog u prva dva meča Grupe A nema sumnje da nas očekuje mnogo uzbuđenja za prva dva mesta, koja donose plasman u osminu finala.

MEKSIKO: Očoa – Lajun, Moreno, Markez, Rodrigez, Agilar – Kvadrado (68. Fabian), Vaskez, Erera (90+2. Salsido) – Dos Santos, Peralta (73. Ernandez).

KAMERUN: Itandje – Đugue (46. Nunkeu), Šeđu, N'Kulu, Asu-Ekoto – M'Bija, Song (79. Vebo), Eno – Mukanđo, Čupo-Moting, Eto.

Utakmica je igrana na stadionu Arena das Dunas u Natalu, po jakom pljusku, ali zar je to bitno - u toku je Svetsko prvenstvo u fudbalu!


U 21.00 igraće se prvi meč Grupe B u kojem se sastaju Španija i Holandija (repriza prethodnog Svetskog prvenstva, 2010. u Južnoj Africi), dok će se u drugom meču ove grupe u ponoć sastati Čile i Australija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC