• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekenbauer kažnjen zbog Katara!

Odlukom FIFA, Franc Bekenbauer neće moći da vrši bilo kakvu fudbalsku funkciju naredna tri meseca, jer nije hteo da otkrije za koga je glasao u izboru domaćina Mundijala 2022. godine.

Svetska fudbalska asocijacija (FIFA) pokazala je u petak ozbiljnost kojom je pristupila istrazi korupcije u svojim redovima.

Franc Bekenbauer, izvršni funkcioner te organizacije do 2011. godine, kažnjen je zabranom obavljanja bilo kakve fudbalske delatnosti naredna tri meseca. Razlog takve odluke je, zvanično: nedovoljna saradnja sa istražnim organima.

 Prema pisanju nemačkih medija, Etička komisija FIFA kaznila je legendarnog nemačkog fudbalera zato što nije odgovorio na sva pitanja u vezi sa organizacijom Mundijala 2018. u Rusiji i 2022. u Kataru.

Bekenbauer, sada "specijalni savetnik" FIFA, nije ponudio odgovore na pitanje da li je bilo korupcije prilkom određivanja domaćina Svetskog prvenstva 2022. godine!

Za razliku od predsednika UEFA Mišela Platinija, Nemac nije hteo da otkrije kome je dao svoj glas na sednici tokom koje je Katar određen za domaćina tog Mundijala!

Bekenbauer je naknadno tvrdio da nije odgovorio na pitanje jer nije razumeo sav pisani materijal koji mu je dostavljen na engleskom jeziku.

"Zato sam pristojno zatražio razgovor na kojem bismo mogli da razgovaramo o tome na nemačkom jeziku. Ta moja želja nije uslišena i zato neću moći da doprinesem istrazi i razrešenju nedoumica", izjavio je nedavno on.

Zbog glasina o korupciji i problema sa kalendarom, FIFA je, navodno, poručila čelnicima američke Soker federacije da se spreme da organizuju Svetskog prvenstva 2022. umesto Katara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC