• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TIP DANA: Engleska - Italija

Autor mondo.rs

Još jedan derbi nas očekuje danas, duel između Engleske i Italije. Težak meč za prognozu, ali što da ne pokušamo... Šta vi mislite?

Italijani na Svetskom prvenstvu imaju ulogu u kojoj su najopasniji na velikim takmičenjima. Vrebaju šansu iz drugog plana i nisu pod pritiskom. Vrebaju šansu iz drugog plana i nisu pod pritiskom. Englezi dugo čekaju polufinale, a tradicija, više od selekcije Roja Hodžsona, kaže da bi šampionat u Brazilu mogao da bude njihov.

Svetske kladionice dale su im identične šanse da se na kraju Mundijala raduju podizanju "zlatne boginje", samim tim nema ni favorita u njihovom međusobnom susretu.

"Gordi albion" i "azuri" nisu među prvim favoritima za osvajanje najvrednijeg trofeja, ali i te kako i jedni i drugi gaje nadu da bi mogli da obraduju naciju.

Italijani peti put, Englezi drugi.

Iz oba tabora kao jedan od najvažnijih mečeva na celom turniru izdvajaju prvi. Voljom žreba odlučeno je da baš oni budu rivali u uvodnom kolu grupe D, u kojoj su još Urugvaj i Kostarika.

Po kladioničarima, neznatna prednost je na strani izabranika Ćezarea Prandelija 2,65, pobeda Engleza se plaća 2,95, dok se za remi dobija 2,75. I njihovi dueli kroz istoriju ne mogu ništa da predvide. Evo i zašto:

Ukupno su 24 puta odmerili snage. Italija je pobedila devet puta, Engleska osam, a sedam mečeva je završeno nerešenim rezultatom. ostrvljani su, ipak, efikasniji, postigli su 30, a primili 27 golova kada su igrali sa "azurima".

Njihov poslednji susret na velikim takmičenjima dogodio se u četvrtfinalu EURO 2012. Posle 120 minuta bilo je 0:0, a Italija je do polufinala stigla posle penala.

U današnji suret Engleszi ulaze kompletni sa vrlo ofanzivnim sastavom. U formaciji 4-2-3-1, ovu prednju četvorku čine praktično sami napadači - Velbek, Runi, Sterling i Staridž. Važnu ulogu će imati i vezni igrač Henderson koji će igrati "flastera" na Pirlu.

U redovima Italijana, koji su pet prijateljskih mečeva završili bez pobede, situacija je malo lošija. Po dolasku u Brazilu odmah se povredio levi bek De Šiljo, pa je nastao problem oko formacije. Čini se da ni Prandeli nije siguran hoće li igrati sa trojicom u zadnjem redu ili četvoricom. Hoće li na levi bok poslati Darmiana, a desno Abatea ili će sa mesta štopera na levu stranu da prebaci Kjelinija. To bi onda značilo da će u ekipu uskočiti Paleta ili Bonući. Nije dobra vest ni da je članak povredio golman Bufon.

Naš tipovi su: X, pa možda čak X-X i 0-2. Ali, ko zna, fudbal nam je za samo dva dana Mundijala priredio već jedno čudo i mnogo golova tamo gde ih niko nije očekivao ili jeste, ali sigurno ne u mreži u kojoj su lopte završile.

Prognoze svih utakmica potražite na portalu Dvoznak

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC