• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolumbija držala čas fudbala lošim Helenima

Autor mondo.rs

Južnoamerikanci opravdali ulogu favorita i "lagano" upisali prve bodove u Grupi C. Grci očajni! Tek četvrta pobeda Kolumbije na Mundijalima.

Kolumbija želi da u Brazilu ponovi uspeh od pre 24 godine, kada je na Svetskom prvenstvu u Italiji stigla do osmine finala, gde ju je zaustavio Kamerun.

Loše je prošla u SAD i Francuskoj, a na poslednja tri Mundijala nije učestvovala.

Prvi korak ka tom cilju bio je siguran!

Kolumbijci su na startu takmičenja u Grupi C pobedili Grčku 3:0 (1:0) i na najbolji način se vratili na veliku scenu. Meč je odigran u Belo Horizonetu, gde je pobednik prema očekivanjima imao podršku navijača kao da igra kod kuće.

Južnoamerička selekcija je "probila" grčki bedem već u petom minutu. Huan Kuadrado je sve odlično odradio na desnoj strani, odigrao povratni pas, a Pablo Armero naleteo na loptu i pogodio donji levi ugao gola Helena. Konstantinos Manolas je zakačio loptu, ali nedovoljno da je spreči da ona završi u mreži.

Imala je Kolumbija u prvom poluvremenu još dve opasne situacije da poveća vođstvo, ali i Grci, pre svih Panajotis Kone.

Očajni Heleni kapitulirali su i u 57. minutu. Kolumbijci su izveli korner i posle uigrane kombinacije postigli drugi pogodak. Agilar je na "prvoj stativi" iskoristio ležernost Samarasa, prebacio loptu do Tea Gutijersa, kome nije bilo teško da duplira vođstvo zbog tima.

Džejms Rodriges potrudio se da na petoj utakmici na Svetskom prvenstvu postigne treći gol u sudijskoj nadoknadi. Odlično je šutirao i za samo 14 minuta uspeo da se upiše u strelce.

Najbolju šansu za Grčku propustio je Gekas pri rezultatu 2:0. On je samo samo pet metara pogodio prečku posle udarca glavom, iako je gol Kolumbije bio nebranjen.

Zanimljivo, Argentinac Hoze Pekerman ostavio je na klupi Džeksona Martineza (Porto), Karlosa Baku (Sevilja) i Fredija Guarina (Inter), dok Fernando Santos nije uvrstio u početnu postavu Konstantinosa Mitroglua

KOLUMBIJA (4-2-3-1): Ospina - Zuniga, Zapata, Jepes, Armero (od 74' Arias) - Agilar (od 69' Mehija), Sančez - Ibarbo, Rodrigez, Kuadrado - Gutijerez (od 76' Džekson).

GRČKA (4-5-1): Karnezis - Torosidis. Sokratis, Manolas, Holebas - Salpingidis (od 57' Fatfacidis), Kacuranis, Manijatis, Kone (od 78' Karagunis), Samaras - Gekas (od 64' Mitroglu).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC