• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija! Kostarika pobedila Urugvaj!

Autor mondo.rs

Urugvaj je na Svetsko prvenstvo u Brazilu došao sa ogromnim ambicijama, ali borbeni Kostarikanci šokirali su ih već na startu Grupe D.

Ubedljiv poraz Španije od Holandije niko nije mogao da očekuje, ali to što je Holandija pobedila i nije senzacija.

Sigurno ne toliko velika kao poraz Urugvaja od Kostarike - 1:3!

Dvostruki šampion sveta doputovao je u Brazil sa velikim ambicijama i sigurno jednom od najboljih napadačkih linija na turniru (Forlan, Kavani, Suarez), međutim, već na startu takmičenja Grupe D, u kojoj su još Engleska i Italija (igraju u ponoć), doživeli su šok!

Prvi put u istoriji doživeli su poraz od Kostarike! Posle osam pobeda i dva remija izgubili su od reprezentacije kojoj je ovo tek četvrto učešće na Mundijalima, od kojih joj je najbolji učinak plasman u osminu finala u Italiji 1990. godine (kada ih je vodio naš Bora Milutinović).

Fantastičnu partiju pružio je 21-godišnji napadač Olimpijakosa Džoel Kembel, najmlađi akter meča koji je postigao izjednačujući pogodak, a potom i odlično asistirao za 3:1.

Pored njega, u heroje nacije izrasli su Oskar Duarte, strelac u 57. minut za 2:1, Markos Urena koji je u 84. minutu postigao gol posle samo nekoliko trenutaka na terenu, ali i ostali fudbaleri Kostarike.

Borbena selekcija centralnoameričke države od početka susreta bila je rastrčana po terenu, pokazujući da će biti "tvrd orah" favorizovanom rivalu koji je izgleda ušao u meč po principu "lako ćemo".

I pored neubedljive igre Urugvaj je poveo, kada je Dijego Lugano pao u kaznenom prostoru posle povlačenja, a sudija Feliks Brih iz Nemačke opravdano pokazao na belu tačku. Precizan izvođač penala bio je Edinson Kavani.

To vođstvo, međutim, nije bilo dovoljno Urugvajcima....

Doduše, treba istaći da će drugi gol Kostarike, kao i nekoliko prethodnih na ovom turniru, izazvati veliku polemiku i kritiku na račun sudija, pošto je mogao da bude dosuđen i ofsajd.

Ali, to svakako ne umanjuje pobedu ekipe koju sa klupe vodi Kolumbijac Horhe Luis Pinto Afanador. Mnogo više pokazala je Kostarika u ovom meču, a videćemo kako će se snaći protiv Engleza i Italijana, kao i da li su Urugvajci opravdano doputovali u Brazil puni samopouzdanja.

Zbog crvenog kartona koji je dobio u nadokandi meča, kada je izgubio živce i nasrnuo na protivničkog igrača, desni bek Urugvaja Maksimilijano Pereira moraće da pauzira, a zbog važnosti naredna dva meča, trebalo bi očekivati da se Luis Suarez, iako rovit, nađe na terenu.

URUGVAJ: Muslera - Kaseres, Lugano, Godin, Pereira - Gargano (61. Gonzalez), Arevalo - Rodriguez (76. Ernandez), Stuani – Forlan (60. Lodeiro), Kavani.

KOSTARIKA: Navas - Gamboa, Duarte, Gonzalez, Umana, Diaz – Borges, Teheda (75. Kubero) – Ruiz (83. Urena), Bolanjos (89. Barantes) – Kembel.

Urugvaj je utakmicu igrao bez povređenog Luisa Suareza. Jedan od najboljih svetskih napadača u nedavno završenoj klupskoj sezoni sve vreme je bio među rezervama.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC