• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajlije i nakon poraza vjeruju u prolaz Zmajeva

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri Bosne i Hercegovine poraženi su u premijernom nastupu na Mundijalu i to od svjetske velesile Argentine 2:1.

 Sarajlije i nakon poraza vjeruju u prolaz Zmajeva Izvor: Samir Cacan, MONDO

Izvor: Samir Cacan, MONDO

Unatoč tome građani Sarajeva smatraju da su "zmajevi" odigrali odličnu utakmicu i niko ne sumnja da će slaviti u predstojeća dva susreta na Svjetskom prvenstvu protiv Nigerije i Irana.

Bakir Silajdžić
Izvor: MONDO/Samir Cacan "Veoma sam zadovoljan. Na kraju mi je bilo i malo krivo. Prije utakmice razmišljaš to je Argentina, primit ćemo 4-5 komada, a na kraju kad sam legao spavati bilo mi je malo krivo. Razmišljao sam o tome čitavu noć. Zadovoljan sam kako su 'zmajevi' odigrali. Bili su odlični. Nije Argentina bila toliko bolja. Nadam se i vjerujem da ćemo da pobijedimo protiv Nigerije i Irana. Mislim da imamo velike šanse. Ako budemo igrali kao protiv Argentine nije upitno da ćemo proći dalje"
, rekao nam je Bakir Silajdžić.

Edin Šopović
Izvor: MONDO/Samir Cacan Šetajući gradom naišli smo na bivšeg fudbalera Sarajevskog Željezničara Edina Šopovića koji je danas vlasnik slastičarnice u Starom Gradu. Popularni Šopa tvrdi kako je ovo bila najbolja utakmica "zmajeva" u njihovoj historiji.

"Utakmica je bila fantastična i naša reprezentacija je odigrala najbolju meč od osnivanja države. Smatram da su svi bili na nivou i da je ovo bila jedna utakmica za nezaborav. Po meni reprezentacija ide u drugi krug. Vjerujem da će opravdati sva očekivanja koja su postavljena pred njih i da će obradovati naš narod i našu naciju", rekao nam je Šopović.

Sanel Kljuno
Izvor: MONDO/Samir Cacan Vjerovatno nema Sarajlije koji nije pratio ovu utakmicu. Među njima je i Sanel Kljuno koji vjeruje u "zmajeve".

"To je bio prvi naš poraz na svjetskim prvenstvima od kada postojimo", našalio se Kljuno i dodao da je izuzetno zadovoljan igrom naše reprezentacije protiv favorizovane Argentine i dodao: "Ne bi trebali imati problema u naredne dvije utakmice. Vjerujem u prolazak, a onda ćemo vidjeti Francuska ili Švicarska. Uz malo sreće možemo i dalje dogurati."

Uro i Željko
Izvor: MONDO/Samir Cacan Osim Sarajlija utakmicu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine gledao je veliki broj turista, ali i građana iz drugih zemalja koji rade ili studiraju u bh. metropoli.

 "Ja sam iz Crne Gore, a kako mi nismo prošli navijam za Bosnu i Hercegovinu. Nesretno su izgubili prvu utakmicu, ali ostale utakmice u grupi će pobijediti jer im je igra fenomenalna", rekao je Željko Packović, koji studira u Sarajevu.

Sličnog mišljenja je njegov kolega iz Odžaka koji kaže da je uživao gledajući igru naših reprezentativaca.

"Sumnjam da će nam bilo koja od ove dvije reprezentacije u predstojećim utakmicama praviti neki veći problem. Ako budu igrali kao sinoć prolaz je zagarantovan", kazao je Uro iz Odžaka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC