• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Belgija vodila 12 minuta, a ide dalje...

Autor mondo.rs

Selektor reprezentacije Belgije, koja je do 6 bodova stigla u poslednjim trenucima mečeva sa Alžirom i Rusijom, objasnio je zbog čega "đavoli" igraju najbolje u poslednjih deset minuta.

Na osnovu onoga što je viđeno u prva dva kola Grupe H, protiv Belgije možete da budete potpuno opušteni do polovine drugog poluvremena.

Tek kada primetite da selektor Mark Vilmots počinje da pravi izmene, zbijte redove.

Jer... Belgija ide dalje već posle 180 minuta igre u grupi, a bila je u vođstvu 12 minuta (ne računajući nadoknadu vremena)! Sva tri gola za pobede "đavola" postigli su rezervisti.

Alžir je vodio do 70. minuta kada je Maruan Felaini izjednačio na 1:1, a onda u 80. minutu Dris Mertens doneo startnu pobedu svojoj reprezentaciji od 2:1. U drugoj utakmici, Rusija je bila možda i konkretnija do finiša, a onda su Belgijanci napravili presing i u 88. minutu preko Divoka Oriđija stigli do osmine finala.

"Zašto smo bili dobri u poslednjih 10 minuta? Jednostavno, drugi su se umorili. Rusi su bili bili suviše umorni, čini se kao da su stalno gledali u stopala, a to nam je dalo prilike za kontranapade", rekao je Vilmots.

Golman Belgije 22-godišnji Tibo Kurtoa je u 100. utakmici od 218 odigranih u karijeri, ostao nesavladan.

"Sada ćemo napraviti žurku, ali posle toga se vraćamo na posao", rekao je selektor Belgije, koji je pohvalio igru Edena Azara.

"Igrač može da zasija ako je njegova ekipa snažna. Eden ima potencijal da postane jedan od pet najboljih igrača na svetu", rekao je Vilmots.


Mnogi su razočarani igrom Belgijanaca do kraja, ali ima i onih koji podsećaju da nije ni poenta biti u top formi na početku prvenstva i da one ekipe koje na "klaj klaj" igru prođu grupu često zaigraju najbolji fudbal kad je najpotrebnije.

Uostalom, Italijani su se tako naosvajali medalja...

Da li je to put koji su svesni izabrali Belgijanci? Videćemo...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC