• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moj dobri komšija Milorad Mažić

Autor mondo.rs

Mislite da smo slučajno Tanju Henry (Anri) uvrstili u ekipu tviteraša koji pišu mundijalske kolumne za MONDO? Osim što obožava fudbal, njen komšija u Vrbasu bio je sudija Milorad Mažić. Pisala je o njemu i zašto je Vrbas centar sveta.

 Moj dobri komšija Milorad Mažić  Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Još od jednog izlaska u Novom Sadu s drugaricama dok smo studirale (dakle davno), pa kad smo spazile Koleta Kostića u nekom ćošku, te mu moja drugarica Milica ničim izazvana po konobaru poslala poruku na ceduljici: "Vrbas centar sveta!“, ta rečenica nam je light motiv i vrhunac usklika lokalpatriotizma kad nam rodni grad ispadne carski na neku temu. A često se to dešava moram priznati. Od Carnex pašteta, preko gore pomenutog Koleta, pa sve do komšije Mažića!

O da, naš glavni sudac, jedan od 27 izabranih najboljih sudija na svetu koji sude na Mundijalu je moj komšija Milorad Mažić. Godinama je živeo u ulazu pored mog sa ženom i klincima, a onda su se preselili iza ćoška, dok je mene život odveo prvo poslom do Dunava, a posle srcem preko Save (pozdrav mužu koji mirno spava dok ja ovo pišem u 2 ujutru).

Mažić i ja se znamo samo iz viđenja, ali mi je kul što se on meni uvek javi i kad me po godinu dana ne sretne u kvartu. Takav je lik – fin, vaspitan i sve po pravilima, jer je kulturno javljati se komšijama čak i ako ne znaš kako se zovu.

Ima priča pre oko 15 godina da su deca igrala fudbal iza zgrade i svađali se da li je ofsajd, a on im sa terase rekao šta je po pravilima, pa ga oni nezadovoljni gađali jajima ili čime već... Druga je priča da tzv. "Žuti leptirovi" (Vrbašani će znati da se misli na Vinograđane) nisu voleli da im on sudi utakmice, jer nije bio dovoljno dobar itd.

Prvi put sam ga primetila na domaćoj sceni, i to kao dobrog sudiju, kada je u Čačku prekinuo utakmicu zbog likova koji su došli u KKK kapuljačama da kao navijaju protiv nekog od prvih crnaca u našim klubovima (ne sećam se tačno ko je bio u pitanju). Sa takvim stvarima se ne šali (a još je gore ako su bili ozbiljni). To kao u Izrael da odeš obučen kao naci-oficir. Užas! Dakle, prekinuo čovek meč, svaka čast.

Prva inostrana utakmica koju je sudio, a da sam ja gledala, bila je na Enfildu. Eeeej, moj komšo sudi Ligu UEFA Liverpulu, sa kime god, u sred Engleske! Ja bila toliko ponosna da sam svima iz imenika poslala SMS "Komšija Mažić sudi na Enfildu!“. Derbiji su posebna priča. Šuška se da je partizanovac, a vazda malo više naginje ka Zvezdi, pa moram uvek posle da ga branim i od jednih i od drugih.

E pa dragi moji, eno komše u Brazilu, bio glavni sudija i Mesiju i Krišćanu Ronaldu (dvojici najboljih danas kako kažu, mada bih imala ja koju na tu temu da prozborim, ali sad nisu oni bitni!). Čitam komentare po portalima, pa i kolumne neke, kao nije dobro sudio, ovo, ono. Na tu temu imam samo da poručim zlobnicima "tišina tamo!“.

Večeras je bio četvrti sudija Švajcarcima (jeste li primetili da im se pola igrača preziva na Š?!), a nadam se i da će još koji put upasti u sudijsku četvorku na SP, jer je zaslužio. Realno, osim Veba, slabo ko tamo zna da sudi kako valja, jer Evropa rules.

P. S. Jesam li vam lepo rekla za Suareza, a vi mi niste verovali...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC