• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan - Malme 3:3, za ugrožene!

Autor mondo.rs

Crno-beli desetog dana priprema prošli i prvu, humanitarnu proveru. U Humskoj, pred 4.000 gledalaca, odigrali su nerešeno sa liderom švedskog prvenstva - 3:3.

 Partizan - Malme 3:3, za ugrožene! Izvor: MN PRESS

Švedski FK Malme prihvatio je poziv Partizana i u toku sezone doputovao u Beograd, kako bi nastupio u utakmici za pomoć ugroženima od poplava.

Iako se na stadionu u Humskoj nije okupio očekivano veliki broj gledalaca (oko 4.000), oni koji su došli na tribine imali su priliku da vide zanimljiv meč, veliko vođstvo gostiju (3:0), pa izjednačenje crno-belih u nadoknadi vremena.

PARTIZAN - MALME 3:3 (1:3)

Tim Marka Nikolića raspevao je okupljene gledaoce u drugom minutu nadoknade, golom Saše Ilića iz penala posle glume Petra Grbića. Crno-beli će u subotu ujutro u dobrom raspoloženju krenuti na pripreme u Sloveniju, na najvažniji deo priprema.

Gosti su nervozni napustili teren posle utakmice, delom i zbog teške povrede svog ponajboljeg igrača Giljerma Molinsa u 45. minutu. Strelac drugog, najlepšeg gola za Malme već na poluvremenu je odvezen u bolnicu jer nije mogao da nastavi meč.

I Partizan je dočekao kraj meča sa povređenim i prinudno zamenjenim Vladimirom Volkovim, koji se pri jednom trku ka svom golu uhvatio za leđa i pao. Utisak je da ne bi trebalo da duže odsustvuje.

Marko Nikolić poslao je na teren dva sastava.

Prvo poluvreme počeli su: Lukač, Pauljević, Petrović, Trajković, Ostojić, Brašanac, Marković, Pantić, Živković, Škuletić i Fofana.

U nastavku su nastupili Živković, Vulićević, Ostojić, Stanković, Volkov, Gulan, Drinčić, Luka, Šaponjić, Ilić, Grbić

Crno-beli su počeli meč u kombinovanom sastavu i dopustili lideru švedskog prvenstva da postigne tri gola za 24. minuta. Strelci su bili Markus Rosenberg, Molins i početni kapiten Partizana, Miloš Ostojić.

Međutim, talentovani Andrija Živković stvorio je u 36. minutu lepu priliku Danilu Pantiću, koji je iskoristio centaršut sa desne strane i matirao golmana gostiju Olsena.

Nikolić je u nastavku poslao na teren snažniji sastav, koji je do kraja uspeo da izjednači. Drugi gol za crno-bele postigao je defanzivac gostiju Helander, posle šuta Miroslava Vulićevića, a treći Ilić, iz penala.

"Utakmica je poslušila svrsi, bila je prava evropska, karakteristična za pripremni period. Tim je bio šarenog sastava i zadovoljan sam trčanjem. Mislim da smo bili bolji protivnik, malo smo se ispromašivali... Sve u svemu odlična utakmica i biće još ovakvih provera. Samo ćemo ovakve mečeve igrati", objasnio je Marko Nikolić posle utakmice u izjavi za TV Arena sport.

"Vidljivo je bilo da nam na određenim mestima u timu trebaju pojačanja i između ostalog i zbog toga je poslužila svrsi", dodao je trener crno-belih.

Utakmici Partizan - Malme prethodio je i revijalni meč veterana crno-belih i ekipe TV Arena sport (Viktor Troicki, Savo Milošević, Miroslav Berić, Vladimir Stojković, Ljubinko Drulović...). Rezultat je bio 4:0 za veterane, a golove su postigli Vučićević, Ristić, Ćirić i Tešović.

Sav prihod od prodatih karata biće usmeren u humanitarne svrhe i prosleđen najugroženijima od poplava koje su prošlog meseca zadesile Srbiju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC