• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TIP DANA: Brazil - Čile

Autor mondo.rs

Večeras od 18 časova u Belo Horizonteu domaćin protiv Čilea kreće u bitku za četvrtfinale. Ekipa selektora Sampaolija, koja je sijala u grupnoj fazi, imaće primarni cilj da zaustavi Nejmara. Brazilci su favoriti, a šta Vi mislite?

Za Brazilce će mnogi reći kako u prve tri utakmice nisu oduševili, ali to je zato što se od ekipe Luisa Felipea Skolarija očekuju čuda. Kada i pobede nekoga traži se dlaka u jajetu. Tako je bilo i protiv Kameruna i Hrvatske, a tek protiv Meksika kada je završeno 0:0... A prava istina je da je Brazil do dve pobede došao rezultatski uverljivo, a protiv Meksika stvorio veliki broj prilika koje nije iskoristio. A u igri ustvari nisu podbacili.

Od Čilea nisu izgubili 14 godina (10 pobeda i dva remija). Poslednji put slavili su u novembru prošle godine i ta bi utakmica mogla da im bude putokaz za današnji meč osmine finala Mundijala.

Prepustili su tada Brazilci posed lopte Čileu (na kraju samo 42 posto), ali su bili vrlo opasni iz kontranapada. Rano su poveli (14. minut), pa do izjednačenja (20 minuta pre kraja) nije baš "prštalo" na terenu. Ipak, kada su Brazilci videli da je vrag odneo šalu, ubacili su u drugu brzinu i do kraja meča gledali smo njihovu potpunu dominaciju tokom koje su stvorili sijaset prilika. Najopasniji su bili po bokovima gde su "prašili" Nejmar i Hulk, a kad bi se Čile pozicioniorao na svojoj polovini terena, Tijago Silva i David Luiz bi stvarali višak svojim prodorima kroz sredinu.

Mnogi će reći da je ovaj Brazil jako predvidljiv - igra se svodi na to da se lopta da Nejmaru pa šta on uradi. Problem za rivale je što su to svi znali i ranije, ali ga niko nije u potpunosti zaustavio. A sa druge strane, rezerve kod drugih igrača su velike. Dovoljno je da nešto više u napadu naprave Hulk, Oskar, Fred ili da se pogodi iz prekida i eto Brazila na korak do četvrtfinala. 

Skolari nema problem sa povredama, ali ostaju sitne dileme oko sastava. Izgleda da je Fernandinjo bliži startnih 11 od Paulinja, dok su se na treningu uigravale akcije sa Ramirezom na mestu Hulka i Maikonom na desnom boku.

Na drugoj strani terena stajaće Čile, jedna od reprezentacija koja je oduševila u prvom krugu takmičenja, iako su je mnogi smatrali ozbiljnom i davali joj velike šanse i pre starta Mundijala.

Dobar utisak nije pokvario ni poraz u utakmici protiv Holandije, koja je odlučivala o konačnom plasmanu, iako valja istaći da je selektor Horhe Sampaoli tada poštedeo nastupa najboljeg igrača Artura Vidala jer je imao žuti karton.

Čileanci, kao i Brazilci, ne bi trebalo da imaju problem sa sastavom ekipe. Trening su u četvrtak popodne propustili Geri Medel i Arturo Vidal, ali bez obzira na to oni će zauzeti svoja mesta u timu. Selektora Čileanaca je mnogo više zabrinuo helikopter jedne brazilske televizije koji je kružio nad stadionom u vreme treninga, zbog čega je Sampaoli navodno obustavio rad, s obzirom na to da taktiku za današnji meč drži u strogoj tajnosti.

Meč će suditi Englez Hauard Veb, koji je na ovom Mundijalu delio pravdu samo na meču Kolumbija - Obala Slonovače. Tada je posao odradio bez zamerki, pokazavši samo dva žuta kartona.

Kada je reč o prognozi predlog je igrati na Brazil, dakle tip 1. Čileancima svaka čast na pobedi protiv Španije i na svemu urađenom u grupnoj fazi, ali domaćina Mundijala teško da će iznenaditi. Brazil je kvalitetnija i kompletnija ekipa, koja će na krilima individualaca pre doći do pobede.

Prognoze svih utakmica potražite na portalu Dvoznak

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC