• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolumbija je tim, Urugvaj je Suarez!

Autor mondo.rs

Fantastični vezista Kolumbije Džejms Rodrigez sa dva gola doneo Kolumbiji pobedu protiv Urugvaja i istorijski plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Prvi četvrtfinalni par ovogodišnjeg Mundijala je poznat: 4. jula u 22 časa sastaće se Brazil i Kolumbija.

Domaćin turnira je u subotu popodne penalima savladao Čile, dok je Kolumbija predvođena 22-godišnjim vezistom Monaka, Džejmsom Rodrigezom, "razbila" Urugvaj 2:0.

Rezultat ne pokazuje da su Urugvajci bili "razbijeni", međutim, ekipa Oskara Tabareza jedinu gol-šansu imala je tek u 78. minutu, kada se Maksimilijano Pereira našao sam pred golmanom Ospinom, ali je šutirao pravo u njega.

Prva zvezda utakmice bio je mladi Džejms Rodrigez koji je sa dva pogotka rešio pitanje pobednika. Prvo je golčinom u 28. minutu matirao Musleru, a potom i u 50, kada je iskoristio dodavanje Kvadrada.

Bio je to peti pogodak talentovanog fudbalera Monaka u četiri utakmice (iz sedam pokušaja), što ga je dovelo do vodećeg mesta liste stralaca, a takođe, omogućio je saigraču da upiše četvrtu asistenciju u Brazilu. Zanimljivo, Kvadrado je tokom sezone u Seriji A imao samo jedno gol-dodavanje više u dresu Fiorentine.

Ovom pobedom Kolumbija se prvi put u istoriji plasirala među osam najboljih reprezentacija na svetu, dok će dvostruki šampion morati da se vrati kući.

Pokazali su Urugvajci da nemaju rešenje kada u timu nije Luis Suarez. Sjajni napadač Liverpula nije igrao u prvom kolu grupne faze i Urugvaj je tada izgubio od Kostarike. Šta više, Urusi nisu pobedili bez Suareza u timu još od 1990. godine u utakmice sa Južnom Korejom.

Povezane vesti


Za razliku od njih, Kolumbija je pokazala da ima ko da nadoknadi odsustvo prve zvezde Radamela Falkaa. Možda je malo ko očekivao da će to biti 22-godišnji Rodrigez, ali je on pokazao da je "čudo od deteta".

Imao je, doduše, i sjajnu podršku saigrača, pre svih Kvadrada i defanzivaca koji su uspešno zaustavili najboljeg igrača prethodnog Mundijala, Dijega Forlana i ubojitog Kavanija. U par navrata odličan je bio i golman Muslera...

Nema sumnje da nas čeka sjajan meč u četvrtfinalu, kada se sastanu Brazil i Kolumbija.

KOLUMBIJA: Ospina – Armero, Jepes, Zapata, Zuniga – Sančez, Agilar, Rodrigez (85. Ramos), Kvadrado (81. Gvarin) – Martinez, Gutierez (68. Mehija).

URUGVAJ: Muslera – A. Pereira (53. Ramirez), Godin, Himenez, Kaseres – Arevalo, Gonzalez (67. Ernandez), Rodrigez, M. Pereira – Kavani, Forlan (53. Stuani).

Bio je ovo 39. duel južnoameričkih rivala. Urugvaj je pobedio u 18, Kolumbija u 12, a devet ih je završeno nerešeno.

Ovo je tek drugi put da su igrali jedni protiv drugih na Svetskom prvenstvu. Prethodno se to dogodilo u grupnoj fazi turnira 1962, kada je Urugvaj slavio 2:1, iako je Kolumbija povela.

U prethodnih osam mečeva, šest puta je slavio Urugvaj, jednom Kolumbija, a jednom nije bilo pobednika.

Tradicija je bila na strani Urugvaja, međutim...

TOK UTAKMICE:

- Kraj! Kolumbija je po prvi put u četvrtfinalu!

- U finišu meča pokušao je i Kavani udarcem sa distance u donji ugao, ali je Muslera odlično intervenisao.

- Konačno šansa i za Urugvaj da postigne gol, ali je Maksimilijano Pereira iz dobre pozicije šutirao pravo u istrčalog Ospinu. U toku je bio 78. minut...

- Šala na račun Luisa Suareza, naravno, ne prestaje. Ova je, priznaćete, dobra :)




- Kolumbija vodi 2:0, a strelac je opet Džejms Rodrigez! U 50. minutu 22-godišnji igrač Monaka (u koji je stigao prošle sezone iz Porta) ostao je usamljen na ivici peterca i bez problema u gol pretvorio majstorsko dodavanje Kvadrada, koji bacio posle centaršuta Agilara i u padu glavom uspeo da odigra "povratnu" za Rodrigeza.

Džejms Rodrigez je trenutno vodeći strelac Mundijala sa pet golova. Svakoj selekciji protiv koje je igrao, postigao je gol!Za pet pogodaka bilo mu je potrebno samo sedam šuteva!

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u timovima.

- Kraj prvog poluvremena. Kolumbija zasluženo vodi fantastičnim golom Džejmsa Rodrigeza. Bili su ofanzivniji i opasniji, međutim, posle primljenog gola probudili su se i urugvajski fudbaleri. Nema sumnje da nas uzbuđenja tek očekuju.

- Čini se da gol Rodrigeza nije "slomio" Uruse, šta više, razbudio ih je i naterao da agresivnije napadnu.

- Od 28. minuta Kolumbija vodi GOLČINOM Džejmsa Rodrigeza! Vezista Monaka, kojem su samo 22 godine, fantastično je opalio po lopti sa više od 20 metara, nakon što ju je primio na grudi...

Ovo je njegov četvrti gol na ovom Mundijalu. Svakom rivalu zatresao je mrežu!  Isti broj golova postigli su Nejmar, Mesi i Miler.

- Kolumbijci imaju veći posed, ofanzivniji su i nešto konkretniji u napadima, međutim, još nije bilo gol-šanse.

- Prvu šansu u utakmici imala je Kolumbija, ali je šut Zunige lako zaustavio Muslera.

- "Svi smo mi pomalo Luis Suarez", poručuju navijači Urugvaja.

- U poslednjih šest mečeva ove dve reprezentacije pokazano je čak četiri crvena kartona. I u prvih par minuta meča krenuli su žestoko, tako da Kujpersa čeka težak posao.

- Meč se igra u Rio de Žaneiru na čuvenoj "Marakani", a glavni sudija je Bjorn Kujpers iz Holandije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC