• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TIP DANA: Holandija - Meksiko

Autor mondo.rs

Večeras od 18 časova u Fortalezi biće odigran još jedan od derbija osmine finala. Šta mislite, ko će pobediti?

Spremni za još jedan dan nokaut faze? Večeras prvi meč igraju Holandija - Meksiko (18.00), dok se od 22.00 sastaju Kostarika - Grčka.

Holanđani su došli na Mundijal sa podmlađenim sastavom i tek nekoliko iskusnijih. Postojalo je mnogo nedoumica oko toga kako će "lale" izgledati i igrati, ali se jasno nameće zaključak da je Luj Van Gal napravio sjajan posao.

"Oranje" je jedna od četiri reprezentacije sa maksimalnim učinkom posle prvog kruga. Posebno "upada u oči" to da je Holandija u prvom kolu deklasirala Španiju, svetskog prvaka (5:1) i tako nagovestila brzi povratak "furije" kući.

I uoči turnira bilo je poznato da snaga "lala" ne leži u mladoj odbrani, već u napadu, predvođenom iskusnim Arjenom Robenom, Veslijem Snajderom i Robinom Van Persijem. Očekivanja su bila apsolutno opravdana, jer su Holanđani u prvoj fazi turnira postigli čak deset pogodaka i bili najefikasniji tim.

Međutim, Van Gal je bio oduševljen baš igrom odbrane.

U poslednjoj utakmici, iskusni trener nije mogao da računa na napadača Robina Van Persija, koji je odrađivao suspenziju, kao i na defanzivca Bruna Martinsa Indija, koji je protiv Australije zadobio potres mozga. Obojica su u nedelju spremni za nastup, s tim da će štoper čekati svoju priliku sa klupe.

Meksiko je takođe prijatno iznenadio u prva tri kola. Ne samim plasmanom, već načinom igre.

Protiv Kameruna su dominirali i sigurno pobedili, uz dva poništena gola. Sa Brazilom su odigrali egal utakmicu. U poslednjem kolu su deklasirali Hrvatsku. Ipak, sve će to biti brzo zaboravljeno ako u nedelju uveče odu kućama. Pobeda će im doneti četvrtfinale i duel protiv boljeg iz duela Kostarika - Grčka.

Selektor Herera ne menja mnogo, a nema ni razlog za to. Protiv Holandije neće moći da računa na zadnjeg veznog Vaskeza, što će, po svemu sudeći, stvoriti rupu u sredini terena, jer su Meksikanci pre Svetskog prvenstva ostali i bez Montesa i Medine.

Najbliži "bolnoj" poziciji Meksikanaca je defanzivac Salsido, koji bi bogatim iskustvom i kvalitetnim postavljanjem mogao da nadomesti manjak brzine i nastup na sebi nesvojstvenoj poziciji.

Ostatak ekipe će istrčati na teren u očekivanom sastavu, u očekivanoj formaciji. Sistem 5-3-2 se u napadu brzo transformiše u 3-5-2, a gro akcija odvija se preko bokova. Takođe, velika snaga Meksika su pokušaji iz daljine, iako u prve tri utakmice nisu postigli gol na takav način. Nema sumnje da će i večeras pokušati na taj način nekoliko puta.

Utakmicu sudi Portugalac Pedro Proensa. Do sada je na turniru sudio dve utakmice i pokazao samo tri žuta kartona, kao i direktan crveni Aleksu Songu tokom utakmice Kamerun - Hrvatska. Tako je pokazao da nema milosti prema nesportskim potezima.

Prognoza:

Velika važnost utakmice i defanzivna snaga Meksika mogli bi da malo sputa napadačke ambicije Holandije-. Meksikanci su i s Brazilom odigrali na 'nulu', ne bi ni danas iznenadio sličan rezultat. Zbog čvrstine i agresivnosti njima možda mala prednost, iako se najboljim čini tip "Manje od 2,5 gola".

Prognoze svih utakmica potražite na portalu Dvoznak.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC