• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alivodić i Oumaru daleko od Humske

Autor mondo.rs

"Možda bih nekog od njih jako voleo u timu, ali to nije realna opcija", kaže Marko Nikolić. Uskoro pojačanje na poziciji centralnog beka, a po svemu sudeći to neće biti Tubić.

 Alivodić i Oumaru daleko od Humske Izvor: MONDO

Pripreme Partizana uveliko su u toku, a novih imena, osim igrača iz mlađih kategorija i Teleoptika, i dalje nema na Pohorju i spisku trenera Marka Nikolića.

Prema rečima šefa stručnog štaba "parnog valjka", prelazni rok je dobro pripremljen i u najskorije vreme trebalo bi da počne da se realizuje. Uprkos tome što je do prve utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona ostalo tek nešto više od dve nedelje, u Humskoj nema panike.

"Radili smo puno u poslednjih mesec-dva na prelaznom roku i to je sve pripremljeno, tako da možemo da se fokusiramo na trenažni proces i da održavamo kontakt sa eventualnim pojačanjima", istakao je Nikolić.

Partizan je protiv Malmea primio tri gola iz dva šuta. Utakmica sa švedskim prvakom samo je dodatno razbistrila sliku da je neophodno kvalitetno pojačanje u zadnjoj liniji.

"Mi znamo gde su nam potrebna pojačanja i nije nam bila potrebna utakmica protiv Malmea. Samo je malo očiglednije posle tog meča. Pre svega, tražimo iskusno i kvalitetno pojačanje na poziciji centralnog beka".

Takav igrač je upravo Nemanja Tubić, ali...

"Razgovarali smo s njim i nismo daleko došli", priznaje Nikolić.

Zapelo je i kod Envera Alivodića i Oumaru Abubakara, igrača koji su najviše pominjani u javnosti kao potencijalna pojačanja crno-belih.

"Niko od njih nije predmet našeg interesovanja. Da ne budem grub, trenirao sam Alivodića i Oumarua, možda bih nekog od njih jako voleo u timu, ali to nije realna opcija. Zadovoljan sam što smo u ovom prelaznom roku uspeli da sakrijemo s kim razgovaramo. Nije to pitanje velike tajne, već profesionalnog odnosa. Pre svega, ne bi bilo prijatno da nekoga promovišemo, pa da ne bude sa nama ili da nekoga dovedemo u situaciju da se oglasi kao igrač Partizana, a da on to ne bude".

Mladi trener kaže da nema potrebe sa žurbom oko dovođenja igrača, jer se prethodnih sezona takav princip rada u većini slučajeva pokazao kao pogrešan.

"To što još nismo nikoga potpisali je malo i do naše volje. Poučen iskustvom iz prethodnih prelaznih rokova, stanovišta sam da je bolje da se dogovorimo dva-tri dana kasnije i da imamo zadovoljstvo godinu dana, nego dva-tri dana ranije, pa da nas glava boli celu sezonu. To je glavi razlog, a drugi je taj što moramo da uskladimo svoje želje i mogućnosti, da se sretnemo na tome što Partizan može u ovom trenutku. Bio bih neizmerno srećan da možemo mnogo više, ali mi nažalost ne možemo. Ne bih da poredim, ali ne možemo da se ponašamo neodgovorno i da dođemo u nezavidnu situaciju narednih godina", svestan je Nikolić problema.

Izvor: MONDO Marko Lomić bio je na korak da "overi" treći mandat u Partizanu.

"U neku ruku njegov odlazak je poremetio moj koncept. Da se razumemo, on nije bio naš igrač, imali smo korektan dogovor. Dobio je krajnji rok od strane kluba i nažalost ponuda iz Rusije se pojavila pred sam istek tog roka. Da smo mogli korektno da ponudimo, siguran sam da bi Marko sa nama bio ovde na terenu. Međutim, na tom polju ne možemo da pariramo bogatim klubovima. Igrači koji dolaze u Partizan moraju da nađu drugi motiv i da budu spremni da igraju i kada kasni plata, i za manje novca... Imamo takvih primera među nama".

Iako je finansijska situacija teška, samim tim i izbor dobrih igrača sužen, Partizan neće dovoditi neproverene fudbalere.

"Samo dve grupe igrača dolaze u obzir da dođu u Partizan dok sam trener crno-belih, naravno u dogovoru sa rukovodstvom kluba. To su igrači sa ozbiljnim rejtingom, koji prave razliku na terenu, nevezano da li imaju 22, 23, 30 ili 35 godina, i najtalentovaniji mladi igrači iz Srbije koji će biti sportska i svaka druga budućnost kluba. Ko god se uklopi u jedan od ova dva kriterijuma, a naravno da pratimo neke momke, sve je jasno. Duduše, takvi igrači po pravilu nisu slobodni, imaju jake ugovore i koštaju puno".

Na pitanje da li se plaši sudbine njegovih prethodnika, koji su po pravilu pred početak evropskih kvalifikacija ostajali bez važnih fudbalera, Nikolić odgovara:

"Mislim da ne može da se dogodi ovog leta. Ako se dogodi, onda smo svi u problemu, to sada otvoreno kažemo. U tom slučaju moramo drugačije da razgovaramo o ambicijama. Siguran sam da se neće dogoditi", završava priču o prelaznom roku Marko Nikolić.

Izveštač MONDA sa priprema Partizana.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC