• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avduka za MONDO: Bili smo "zeleni" za Mundijal

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

"Iako imamo iskusne igrače, za Mundijal smo bili neiskusni. Upravo nam je to neiskustvo onemogućilo prolazak u drugi krug", izjavio je kapiten Borca i jedini igrač iz domaćeg prvenstva koji je učestvovao na Svjetskom prvenstvu.

Kapiten banjalučkog Borca Asmir Avdukić jedini je fudbaler iz Premijer lige Bosne i Hercegovine koji je bio učesnik Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Po povratku iz Južne Amerike bio je prezadovoljan činjenicom da je bio jedini predstavnik domaće lige, ali i predstavnik banjalučkih crveno-plavih.

"Presrećan sam što sam kao igrač Borca i jedini predstavnik naše lige učestvovao na Mundijalu u Brazilu. Iako nisam dobio priliku da branim, jako sam zadovoljan što sam se uopšte našao među 23 naša najbolja fudbalera i što sam bio učesnik Svjetskog prvenstva. Ovim sam ispunio san svakog igrača u Premijer ligi BiH. Nadam se da će ostali fudbaleri iz domaćeg prvenstva dobiti veći podstrek i da će slijediti moj primjer u budućnosti", rekao je za MONDO rezervni čuvar mreže "zmajeva".

Izabranici selektora Safeta Sušića ostavili su solidan utisak u Brazilu, prvenstveno u mečevima sa Argentinom (1:2) i Iranom (3:1), a nešto slabije u dvoboju sa Nigerijom (1:0), koji je koštao prolaska "zmajeve" u osminu finala Mundijala.

Prema Avdukićevim riječima, ostaje žal zbog neprolaska u nokaut fazu, ali smatra da je BiH ostavila dobar utisak u Brazilu.

"Naravno, svima nam je žao što nismo uspjeli da prođemo u dalje takmičenje, ali postavili smo temelje za budućnost naše reprezentacije za koju sam uvjeren da će igrati na mnogo velikih takmičenja".

Avdukić se složio sa izjavom selektora Sušića da su "zmajevi" ipak mogli napraviti mnogo više iako su bili jedini debitanti na 20. Mundijalu u istoriji.

"Svi mi imamo utisak da smo mogli uraditi više, odnosno da smo trebali proći grupu. Ali, iako imamo iskusne igrače, za Mundijal smo bili neiskusni. Upravo nam je to neiskustvo onemogućilo prolazak u drugi krug. Međutim, ponoviću, sam plasman na Svjetsko prvenstvo je veliki uspjeh".

Mnogo se u sarajevskim medijima spekulisalo o navodnoj "zloj krvi" među "zmajevima", pisalo se i o navodnom sukobu i tuči kapitena Emira Spahića i Vedada Ibiševića… Međutim, Avdukić je kategorično odbacio te tvrdnje.

"Atmosfera u reprezentaciji tokom Mundijala je bila sjajna i ja nisam nikad vidio nikakav problem među igračima".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Jedan od ljubimaca "Lešinara" potvrdio je da ima važeći ugovor sa "Velikanom iz Platonove" i da se o eventualnom transferu pita banjalučki klub.

"Pod ugovorom sam dvije godine i koliko znam, nisam dobio nikakvu zvaničnu ponudu. Čuo sam u Brazilu da su neki ruski klubovi zainteresovani, ali o svemu tome računa vode ljudi u klubu. Trenutno sam na odmoru deset dana, dobio sam slobodno, a onda se vraćam u Banjaluku i krećem sa pripremama za narednu sezonu", zaključio je popularni "Avduka".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

istok

Igrao ti nama u Borcu jos dugo kapitenu!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC