• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A, sada: Evropa - Afrika!

Autor mondo.rs

Slede peta i šesta utakmica osmine finala SP. Igraju Francuska - Nigerija (18.00) i Nemačka - Alžir (22.00).

Posle "južnoameričke" subote, pa dva duela Evropljana sa centralnoameričkim selekcijama, na Mundijalu u Brazilu sledi sudar Evrope i Afrike!

U Braziliji od 18 časova sastaće se Francuska i Nigerija, a četiri sata kasnije u Porto Alegreu, Nemačka i Alžir. Uprkos solidnim partijama dve afričke selekcije u grupnoj fazi takmičenja, jasno je da bi sve osim četvrtfinala Francuska - Nemačka bilo iznenađenje.

Francuzi će sigurno biti oprezni, jer su na prethodna tri Mundijala češće gubili od Afrikanaca (Senegal 0:1, Južna Afrika 1:2), nego što su ih pobeđivali (Togo 2:0).

Uz "trikolore" su forma (dve pobede i remi, osam postignutih pogodaka, doduše u ne baš impresivnoj grupi), samopouzdanje, kao i tradicija, po kojoj ili ispadaju već u prvoj fazi, ili stižu bar do polufinala!

Nigerijci su počeli antifudbalom protiv Irana (0:0), ali su onda u ključnom meču za plasman u osminu finala pobedili Bosnu i Hercegovinu, pa u rasterećenoj borbi izgubili od Argentine (2:3).

Pokušaće da se ubace u probrano društvo afričkih ekipa koje su dogurale do četvrtfinala SP (Kamerun 1990, Senegal 2002, Gana 2010).

Ovo je utakmica koja bi, ako se "otvori", mogla da donese veliki broj golova. Francuzi predvođeni Benzemom deluju vrlo raspoloženo, a i "super orlovima" je napad sa Emenikeom, Musom i Odemvingijem bolji deo tima.

Selektor Francuske Didije Dešan ima problema sa povredama štopera (Sako, Košelni), a njegov kolega Stiven Keši ne može da računa na "vezistu" Babatundea, koji je u prethodnom meču povredio ruku.


U duelu Nemačke i Alžira nema dileme ko je favorit.

Nemci, jednostavno, znaju da igraju svetska prvenstva i u periodu posle Drugog svetskog rata su redovno prolazili bar među osam najboljih. Gana je pokazala da su ranjivi (2:2), ali čini se da Alžir - iako stabilniji od "crnih zvezda" - ipak ne poseduje tu kombinaciju snage, talenta i sposobnosti za bljesak.

Ekipa pod vođstvom Vahida Halilhodžića jeste jedno od prijatnih iznenađenja turnira, ali Nemačka nije Južna Koreja, koju su "noćne lisice" pobedile rezultatom 4:2, u jednom od boljih mečeva prve faze.

Alžir na Mundijalima nije savladao neku evropsku selekciju u poslednjih sedam mečeva (tri remija, četiri poraza), međutim, njegovi igrači mogu da se motivišu gledanjem snimka iz Španije 1982, kada su njihovi prethodnici dobili upravo Zapadnu Nemačku - 2:1.

Obe ekipe će moći da nastupe u najjačim sastavima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC