• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi naučili kako bez Zidana ili Platinija!

Autor mondo.rs

Prvi put, posle 56 godina, Francuzi su zabeležili pobedu u "nokaut" fazi bez da su imali Mišela Platinija ili Zidenina Zidana u ekipi.

Bilo je potrebno da prođe 56 godina i 14 svetskih prvenstava da bi reprezentacija Francuske zabeležila pobedu u "nokaut" fazi bez dve najveće legende u svojoj fudbalskoj istoriji, bez dve najveće "desetke" koju je ta zemlja imala.

Prvi put od Mundijala 1958. godine, u Švedskoj, Francuzi su otišli ovako daleko, a da u timu nije bio ili Platini ili Zidan!

Gotovo neverovatno zvuči ovaj podatak... Koliki su uticaj ova dva majstora fudbala imala na igru i rezultate Francuske? Platini je igrao 1982. godine u Španiji i 1986. godine u Meksiku, prvo su Francuzi bili četvrti, pa treći. Zidan je igrao 1998. godine u Francuskoj i 2006. u Nemačkoj, Francuzi su bili prvaci sveta i poraženi finalisti.

Sve ostalo - eliminacije u grupama! Sve od Švedske 1958. kada je Francuska igrala svoje prvo polufinale i osvojila prvu bronzu.

Još par kurioziteta vezanih za Francusku. Ova generacija, bez klasičnog vođe kakvi su bili Platini i Zidan, već je postigla deset golova na šampionatu, za samo četiri utakmice. To je isto koliko su "petlovi" postigli na poslednja TRI svetska prvenstva, 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, 2006. u Nemačkoj i 2010. u Južnoj Africi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC