• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TIP DANA: Argentina - Švajcarska

Autor mondo.rs

Švajcarci nikada nisu pobedili Argentince! Danas će ponovo pokušati, od 18.00 časova, u osmini finala Mundijala.

Sa tri pobede s golom razlike i na "pogon" Lionela Mesija, strelca četiri od šest pogodaka, Argentina je dočekala osminu finala Svetskog prvenstva na prvom mestu Grupe F i zakazala prvi eliminacioni meč Mundijala protiv Švajcarske.

Za reprezentaciju koja pod usmehom smatra samo osvajanje titule šampiona sveta, ona do sada nije pokazala igru dostojnu takvog uspeha. Ipak, ko u svojoj svlačionici ima "igrača s Jupitera" (tako ga je nazvao selektor Nigerije Stefen Keši) - on uvek ima keca iz rukava, kojim može da uništi bilo kog suparnika.

Međutim, Švajcarska je za Argentinu sigurno najteži izazov do sada, pogotovo jer u nokaut delu turnira svaki kiks znači i čekiranje karte za povratak kući.

U drugom meču dana, od 22.00 časa, sastaju se Belgija - SAD.

 Javna je tajna da selektor Sabelja nema kontrolu nad svlačionicu i da glavnu reč vode igrači, na čelu sa Mesijem, ali ga to i ne brine previše. Upitan da prokomentariše to da ga je Ezekjel Laveci polio vodom tokom utakmice, odgovorio je sa osmehom.

"Laveci je sjajan igrač, koji može da igra i kao centarfor i kao krilo. Njegov potez shvatio sam kao znak ljubavi i našeg dobrog odnosa, koji imam s njim i sa svima ostalima. Nije lako na ovako dugom takimčenju održavati idealne odnose, ali Laveci je jedan od generatora radosti i dobrog raspoloženja", objasnio je selektor Argentine.

Savelja nije hteo da otkrije sastav kojim će suprotstaviti svoj tim izabranicima Otmara Hicfilda. Svima je jasno da je van konkurencije povređeni Serhio "Kun" Aguero. Umesto njega će zaigrati baš Laveci, bez obzira na to da li će formacija biti 4-2-3-1 ili 4-3-3.

Švajcarska je uz Francusku bila glavni kandidat za prolazak grupe, a to joj je i pošlo za rukom, iako nije prikazala igru koja zasenjuje. Poritv Ekvadora, pobedila je preokretom, u "debeloj" sudijskoj nadoknadi vremena, da bi ih potom Francuzi potpuno ponizili.



Rezultatski mnogo lakše bilo je tek u odlučujućoj utakmici, protiv možda i najslabije ekipe na turniru - Hondurasa, kada se sa tri gola istakao Džerdan Šaćiri.

Švajcarska nikada u istoriji nije savladala Argentinu! Dva puta je izborila remi, a čak četiri puta pretrpela poraz. Selektora Hicfilda to ne brine.

"Ovde smo na papiru potpuniautsajderi i zato nemamo šta da izgubimo, ali možemo jako puno da dobijemo. Imamo priliku da uđemo u istoriju i nadam se da će svaki od mojih igrača napisati nekoliko stranica te, istorijske knjige".

Hicfild će u utorak imati na raspolaganju ima sve igrače osim napadača Marija Gavranovića, koji se povredio na treningu. Međutim, to ne bi trebalo da bude veliki problem za Švajcarce.

Utakmicu će suditi švedski arbitar Jonas Erikson, koji je već delio pravdu u susretima Gana-SAD i Kamerun-Brazil. U prvom susretu dodelio je dva žuta kartona, dok je u drugom tri puta opominjao Kamerunce.

Prognoza:

Argentina bi mogla imati problema s reprezentacijama koje se kvalitetno brane, ali Švajcarska se ne čini takvom. Budu li se nadigravali, mogli bi proći slično kao protiv Francuske. Za igranje 'bunkera' nemaju adekvatne igrače. Kako god, Argentina ide dalje.

Argentina - Švajcarska, tip 1

Prognoze svih utakmica potražite na portalu Dvoznak


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC