• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da vidimo ko je pustio Hrvatsku u Brazilu"

Autor mondo.rs

Zvaničnici Fudbalskog saveza Kameruna pokrenuli istragu povodom navodne sedmorke koja je namerno izgubila od Hrvata na Mundijala.

Etički komitet FS Kameruna napravio je prve, konkretne poteze da bi istražio da li je neko od "Nepobedivih lavova" namerno gubio u Brazilu i, ako jeste, ko je to radio.

U prilično konkretnom saopštenju, nedvosmisleno je objašnjeno da će još jednom biti istražena regularnost već sporne utakmica Hrvatska - Kamerun (4:0). Podsetimo, to je onaj meč u kojem je Aleks Song pesnicom udario Marija Mandžukića, nakon čega su se Kamerunci Benoa Asu-Ekoto i Bendžamin Mukando međusobno sukobili.

Nemački njuz magazin Der Špigl preneo je optužbe osobe iz Singapura, već osuđene zbog nameštanja utakmice. Kamerunski organi već su pokrenuli istragu.

"Etički komitet te afričke zemlje ispitaće navode koji ukazuju na prevaru sedmorice 'trulih jabuka' u kamerunskom timu", piše "Bi-Bi-Si".

U saopštenju FS Kameruna piše.

"Najnovije optužbe da je bilo prevara u tri utakmice reprezentacije Kameruna na Mundijalu, posebno u utakmici protiv Hrvatske, ne oslikavaju vrednosti i principe koju naša organizacija promoviše. Navodi da je u našoj selekciji bilo 'sedam trulih jabuka' nemaju veze sa onim za šta se zalažemo. Čvrsto smo posvećeni borbi protiv takvih stvari i učinićemo sve što je neophodno kako bismo rešili ovu neprijatnu situaciju u najbržem roku".

Posle utakmice protiv Hrvatske, selektor Kameruna Folker Finke govorio je o razlozima ubedljivog poraza.

"Neki igrači ponašali su se u toj utakmici veoma loše. Zato smo primili četiri gola. Znam da je teško igrati sa desetoricom na terenu, ali to nije razlog da se toliko loše nastupi. Utakmica je bila izbalansirana do crvenog kartona... Ponašanje pojedinih reprezentativaca zaista nije bilo zadovoljavajuće. Čak i kada nas je bilo 11 na terenu, nije bilo dobro", rekao je on.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC