• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (MLADI): Zamalo... Stativa spasila azure

Srbija i Italija igrale bez golova u prvom kolu Grupe A. Najbolju šansu propustio Tomović, Kačar pogodio stativu.

 EP (MLADI): Zamalo... Stativa spasila azure Izvor: MONDO

Narod u Srbiji očekuje od "orlića" da stignu do krova Evrope. Poslije prvog meča u Grupi A Evropskog prvenstva u Švedskoj, ima još više razloga za to.

Italijanima, petostrukim šampionima Starog kontinenta za uzrast do 21 godine, suprotstavili su se njihovim oružjem - disciplinom i trčanjem i osvojili bod na koji su išli, a mogli su i do sva tri.

Nenad Tomović je propustio najbolju šansu na utakmici (72. minut), a samo minut kasnije Gojko Kačar je maestralnim potezom pogodio stativu.

Prvi među jednakima u ekipi Slobodana Krčmarevića bio je Gojko Kačar - gospodar svakog centimetra terena stadiona Olimpija u Helsinborgu. Nemanja Matić je zadavao najveću glavobolju odbrani protivnika, Milan Smiljanić je odigrao kapitenski, golman Željko Brkić je ulivao sigurnost ekipi svaki put kada je imao kontakt sa loptom...

Ipak, nepravedno bi bilo izdvajati pojedince kada je prvi bod na šampionatu osvojio kolektiv.

A da će reprezentativci Srbije igrati "kao jedan" vidjelo se još prije početka. Oni su, kao i cio stručni štab, sa tri prsta na grudima u glas pjevali srpsku himnu "Bože pravde"...

Selektor Srbije Slobodan Krčmarević je najavio i ispunio - izveo je tim bez napadača. Vjerovatno je želio da mu najistureniji trio Sulejmani - Matić - Tošić, ali i Kačar iz drugog plana, prolaze kroz italijansku odbranu.

Međutim, izuzev u 12. minutu kada je vezista Herte propustio najbolju šansu u prvom poluvremenu, i u 72. i 73. minutu, igrači u bijelim dresovima nisu predstavljali opasnost po zadnju liniju rivala, koja je bila visoko postavljena. Uglavnom su zaustavljani na 20-30 metara od gola... Do prvog kornera su stigli tek u 44. minutu.

Na drugoj strani, "orlići" su ispunili defanzivne zadatke dobijene od Krčmarevića, jer su djelovali čvrsto u duelima i bili disciplinovani kada je lopta bila kod protivnika.

Na kraju, statistika je pokazala: pretrčali su tri kilometra više od Italijana!

"Azuri" su za 90 minuta stvorili jednu priliku (Đovinko, 64. minut) kao posljedica jedinog pada koncentracije srpske odbrane. Doduše, uputili su duplo više šuteva ka golu (18-9), ali je golman Brkić u svakoj situaciji bio siguran.

Vedete velikih klubova Serije A, koje na raspolaganju ima selektor Pjerluiđi Kaziragi, kakve su Baloteli, Akvafreska, Đovinko, nisu se naigrali. Naprotiv. Poslije svega, mogu da budu zadovoljni što su osvojili bod.

A može i više od 4.000 navijača Srbije koliko ih bilo na tribinama, od ukupno 6.000. Poen osvojen na startu, ali još više sigurna igra protiv jednog prvih favorita za titulu, ulivaju samopouzdanje igračima i nadu cijeloj naciji, da konačno može do trona...

Poslije prvog kola u Grupi A na vrhu je Švedska, jer je ubjedljivo pobijedila Bjelorusiju - 5:1 (3:1).

U drugom kolu, u petak, sastaju se: Švedska - Italija (16.00, Helsinborg) i Srbija - Bjelorusija (18.15, Malme).



IZ MINUTA U MINUT

12. Matić je prošao dvojicu Italijana na lijevom krilu i poslao centaršut na koji je "kod penaltika" naletio Kačar i tukao u padu, ali preko gola.

13. Đovinko je pokušao iz daljine, a Brkić je loptu "izvadio ispod prečke" i poslao je u korner. Odmah zatim Akvafreska je glavom šutirao pored gola.

38. Mota je šutirao iz velike daljine, lopta je pogodila Vukovića i otišla u korner. U nastavku akcije Đovinko je pokušao da iznenadi Brkića plasiranim udarcem, ali nije uspio, dok je šut Boketija završio preko gola.

40. Baloteli je naterao Brkića na intervenciju šutem iskosa sa desne strane u bliži ugao.

58. Đovinko je izveo prekid, Akvafreska je šutirao glavom, ali je Brkić opet bio dobro postavljen i siguran prilikom intervencije.

64. Najbolju priliku za Italiju propustio je Đovinko. Izbjegao je ofsajd zamku, ali je loše primio dubinsku loptu na 20 metara od gola, a još gore šutirao, pa je ona postala lak plijen Brkića.

72. Ubjedljivo najbolju šansu na utakmici propustio je Tomović. Poslije rikošeta u kaznenom prostoru Italijana, lopta je došla do novog defanzivca Đenove, koji je sa samo dva-tri metra pogodio golmana Konsiljija.

73. Kačar je fantastično uhvatio "makazice" na sedam-osam metara, ali je pogodio samo stativu.

82. Tošić je izveo slobodan udarac sa skoro 30 metara, ciljao je desne rašlje golaman Konsiljija, ali je bio za malo neprecizan.


Italija - Srbija 0:0

ITALIJA: Konsilji - Mota (od 78. Pizano), Andreoli, Boketi, Krišito - Markizio, Ćigarini, De Ćelje - Đovinko, Akvafreska, Baloteli (od 67. Abate).

SRBIJA: Brkić - Tomović, Pejčinović, Vuković, Petković - Fejsa, Smiljanić - Kačar - Tošić, Matić (od 85. Tomić), Sulejmani.

ŽUTI KARTON: Baloteli, Markizio, Pizano (Italija), Petković (Srbija).

(MONDO, foto Beta, FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC