• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanić: Čast je biti kapiten Željezničara

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Srđan Stanić, jedan od najboljih igrača Željezničara prošle godine, u ovoj sezoni nosit će kapitensku traku tima s Grbavice.

 Stanić: Čast je biti kapiten Željezničara Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

U razgovoru za MONDO Stanić nije krio zadovoljstvo što je baš njemu novi trener, Admir Adžem povjerio ulogu vođe na terenu.

“Dugo sam u klubu i velika čast je nositi kapitensku traku FK Željezničar. Znamo dobro koliko je to veliki klub i šta to ime znači u našoj državi. Nadam se da igrači imaju povjerenje u mene i da klub vjeruje da mogu obaviti tu ulogu”

Stanić, jedan od igrača s najdužim stažom u dresu Željezničara, za naš portal istakao je kako su novi igrači koji su došli na Grbavicu odlično prihvaćeni i da su se dobro uklopili u tim.

"Mlađi igrači već godinu-dvije s nama. Neki su dobili priliku i prošle godine igrati, a mi vjerujemo i u ove igrače što će u ovoj sezoni dobiti priliku da nastupaju. Stariji igrači daju im potporu i cilj je da kroz borbu za što bolji plasman kako bi se još više afirmirali", rekao nam je Stanić.

Željina "jedanaestka" će priliku da nosi kapitensku traku već u četvrtak kada će, u okviru prvog pretkola Evropa lige, izabranici Admira Adžema na stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo, ugostiti ekipu Lovćena.

“Riječ je o ekipi koja dolazi iz crnogorske lige. Nećemo pričati o tome koja je liga kvalitetnija, ali smo se nadali ovakvom protivniku. Oni su jak kolektiv. Zadržali su okosnicu ekipe od prošle godine i doveli par pojačanja. Znamo im i vrline i mane. Pokušat ćemo mane iskoristiti, a vrline sasjeći u početku kako nam ne bi pravili probleme”, rekao je Stanić za MONDO.

Prva utakmica se igra u Sarajevu, a domaćini vjeruju kako bi to, uz veliku podršku mogla biti presudna prednost za prolazak u sljedeći krug kvalifikacija.

“Domaći teren nam je bio sretan protiv Šerifa kada smo igrali Evropa ligu, pa se nadamo da će tako biti i sada. Vjerujemo da će doći veliki broj naših navijača kako bi nam dali podršku, jer ovo je ipak jedan novi Željo s novim trenerom. Od nas se očekuje mnogo. Mislim da imamo kvalitet, upornost i dobru atmosferu u klubu i da ćemo proći prvi krug takmičenja”, rekao je Stanić na kraju razgovora za naš portal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC