• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kačar: Odbrana - pet plus

Igrači Srbije ponosni su na igru protiv Italije na prvom meču EP. Oni su složni u ocjeni da je odbrana odradila odličan posao.

 Kačar: Odbrana - pet plus Izvor: MONDO

Kapiten mlade reprezentacije Srbije Milan Smiljanić izjavio je da je veoma zadovoljan igrom svog tima u prvom meču Evropskog šampionata protiv Italije (0:0), ocijenivši da se taktički veoma dobro nosio sa protivnikom i da je propustio veoma povoljne prilike.

Lola Smiljanić proglašen je od Evropske fudbalske unije za igrača utakmice, zbog čega je dobio i specijalan pehar.

"Ovo priznanje nije samo moje, nego cijele ekipe. Ako nastavimo ovako da igramo siguran sam da ćemo ostvariti primarni cilj i izboriti plasman u polufinale", rekao je Smiljanić.

Gojko Kačar je naveo da je prva utakmica na prvenstvu podsjetila na duel dvije selekcije sa prethodnog šampionata u Holandiji, kada je Srbija pobijedila sa 1:0.

"Utakmica je bila taktički veoma teška i zahtijevna i nema razloga da tugujemo. Ponosan sam na odbranu našeg tima koja je iznijela ogroman teret meča. U pitanju su igrači, koji igraju u srpskoj ligi, a nosili su se odlično protiv fudbalera koji se kale u kalču. Odradili su veliku stvar",
rekao je Kačar.

Zoran Tošić naglasio da je meč u Helsingborgu bio "taktičko nadmudrivanje".

"Odigrali smo 'tvrdu' utakmicu na kojoj nije bilo previše šansi. Važno je da smo startovali na zadovoljavajući način, vjerovali smo u sebe i malo je nedostajalo da trijumfujemo", rekao je Tošić.

Nenad Tomović je dugo žalio za propuštenom šansom, kojom je mogao da riješi utakmicu.

"Prava je šteta što nisam iskoristio dobru priliku, jer smo zaslužili sva tri boda. Mislim da smo igrali odlično, a posebno mi je drago zbog sjajnog izdanja našeg odbrambenog reda. Malo ko je vjerovao da u odbrani možemo da odigramo onako kvalitetno", ocijenio je Tomović.

Ljubomir Fejsa takođe smatra da je Srbija bila bolji tim od Italije, ali je upozorio da brzo treba zaboraviti prvi meč i već se okrenuti narednom protivniku, Bjelorusiji.

"Treba da budemo zadovoljni onim što smo prikazali, ali to ne smije da nas zavarava. Već u Malmeu protiv Bjelorusije moramo da potvrdimo da smo sposobni za visok plasman. Još nismo pokazali sve što možemo", poručio je Fejsa.

Najbolji mladi fudbaleri Srbije naredni duel grupe A Evropskog prvenstva u Švedskoj igraće u petak od 18.15 časova protiv Bjelorusije.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC