• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priča o Briselu: Stankoviću, može li opet ta 2010?

Autor mondo.rs

Ligu šampiona sa Partizanom od igrača koje sada vodi Marko Nikolić igrali su Saša Ilić, Darko Bršanac i Voja Stanković, precizan izvođač poslednjeg penala u Briselu protiv Anderlehta. Stameni štoper imao je odličnu polusezonu...

 Priča o Briselu: Stankoviću, može li opet ta 2010? Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

"Peti izvođač penala za Partizan je Vojislav Stanković", tako je Predrag Strajnić 2010. u direktnom prenosu na RTS-u najavio defazivca crno-belih u penal seriji protiv Anderlheta.

"Bravo Stankoviću", završio je komentator posle preciznog šuta sa "kreča".

Stanković je te letnje večeri u Briselu bio poslednji izvođač penala za "parni valjak". Pogodio je, a neki minut kasnije Mbark Busufa je prebacio gol...

Partizan je završio u Ligi šampiona!

Uspeh kome klub iz Humske, uprkos tome što je svake sledeće godine igrao kvalifikacije za elitno takmičnje, više nije prišao ni blizu.

Za razliku od prethodnih sezona, u Partizanu se sada ne razmeću bombastičnim izjavama. Vredno treniraju i potajno se nadaju da bi mogli da ponove uspeh i obraduju armiju navijača. Taj put je dug i trnovit, ali ne i neprelazan. Stanković je pored Saše Ilića i Darka Brašanca jedan od trojice junaka iz Brisela koji su i dalje u timu. Iskusni štoper veruje da uz malo sreće Partizan opet može do evrpskog krema.

"Realan sam i znam koliko je teško stići do Lige šampiona. Plasman u plej-of bi bio uspeh", počinje Stanković priču za MONDO.

To ne znači da fudbaler Partizana nije optimista.

"Uvek sam optimista kada dođu evropske utakmice, sada sam još veći. Ekipa je ostala na okupu, kostur je zadržan i sa ovakvim radom mogli bismo da napravimo korak dalje. Da prođemo drugo kolo, a onda i treće. Moramo malo i sreće da imamo u žrebu. Sa plej-ofom bismo obezbedili sigurno učešće u evropskom liga takmičenju, a i stekli priliku da se plasiramo u Ligu šampiona".

Dolaskom Marka Nikolića na klupu "parnog valjka" Stanković je konačno dobio pravu priliku da se dokaže u crno-belom dresu. Postao je standardni prvotimac i iz meča u meč pružao sve bolje partije. Pohvalio ga je i šef stručnog štaba...

"Pohvale uvek prijaju, a posebno kada dođu od trenera. Pružio mi je šansu i u velikoj meri mi pomogao da se nametnem. Da je bilo drugačije, verovatno bih i dalje bio po strani", priznaje Stanković.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

Stameni Vranjanac kaže da mu se vratilo samopouzdanje i da sada sve deluje dosta lakše.

"Ključni su bili minuti koje sam dobio na terenu. Kada si non-stop između igre i klupe nisi siguran u sebe, vrlo je teško ostati koncentrisan samo na zadatke koje si dobio od trenera. Trudiš se da odigraš što bolje, međutim teško je pobeći od činjenice da se svaki tvoj potez prati i meri. To zna da bude opterećujuće, da pritiska, pa su i greške češće. Kada si u prvom planu samopouzdanje raste, a to se vidi na treninzima i utakmicama. Počinješ da igraš sve bolje i bolje".

Kapiten šaljivdžija


Dobra atmosfera je uvek važna na pripremama. Igrači mnogo vremena provode zajedno, odvojeni su od porodica, naporno treniraju, pa je logično da ima i nervoze. Ona se najbolje razbija smehom i šalom. Jedan od glavnih Partizanovih "specijalaca" za ovaj problem je Voja Satnković.

"Najveći šaljivdžija u ekipi je Saša Ilić. Uvek je spreman da podigne atmosferu i mnogo nam znači. Volim i ja da se našalim, možda najviše posle Saleta. Tu su još Danko, Trajko, Džigi..."

Od kada je došao u Partizan, promenio je petoricu trenera.

"Svako od njih ima svoj metod rada, normalno je da se razlikuju i pripreme. Kod Marka mi se posebno sviđa što se mnogo više radi sa loptom, manje je suvog trčanja. Kod prethodnih trenera se možda više radilo na drugim detaljima. Sve u svmu, nema velike razlike. Svi se trude da se što bolje spremi ekipa i da izbegnu povrede".

Partizan je odigrao već dva jaka kontrolna meča, protiv Malmea i Šturma. Stanković je zadovoljan kako tim napreduje.

"Ako se uzme u obzir da Šturmu za deset dana počinje prvenstvo, onda je protiv njih bilo baš dobro. Trudimo se da budemo kompaktni i mislim da smo u tome uspeli protiv Austrijanaca. Nisu uspevali da nas ugroze iz akcija, da nam naprave problem u odbrani i stvore priliku. Uglavnom su se njihovi napadi završavali udarcima sa distane i polu dostance. To je ono na čemu radimo i zadovoljni smo što smo uspeli da to sprovedemo u delo na samoj utakmici".

Stanković će u septembru napuniti 27 godina i sve više razmišlja o odlasku u inostranstvo. U najboljim je igračkim godinama.

"U Humskoj sam četiri i po godine, imam još šest meseci ugovora. Postoji mogućnost i da produžim saradnju sa crno-belima. Fokusiran sam na obaveze i da što bolje odigram. S obzirom na moje godine, naravno da postiji želja da se oprobam i u inostranstvu. Ima vremena...", završava Stanković.

Od reportera MONDA iz Pohorja

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC