• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedna VELIKA trenerska karijera stigla je do kraja

Autor mondo.rs

Jedan od najuspešnijih trenera u istoriji fudbala rešio je da ode u penziju. Otmar Hicfeld od sada će biti stručni konsultant u TV prenosima.

"Moj posao trenera je završen. Ponosan sam na svoju karijeru", izjavio je u sredu Otmar Hicfeld i potvrdio da nije promenio odluku najavljenu pre početka Svetskog prvenstva u Brazilu.

Jedan od najvećih stručnjaka koje je fudbalski svet ikada video rešio je da po završetku Mundijala napusti trenerski poziv, a ubudće će se baviti analizama utakmica tokom televizijskih prenosa.

"Više neću moći da gubim mečeve", našalio se 65-godišnji Nemac u "oproštajnoj" izjavi posle eliminacije Švajcarske od Argentine u osmini finala Svetskog prvenstva.

Na klupi Švajcaraca zameniće gaVladimir Petković, koji je prošle zime napustio Lacio.

Hicfeld je tokom karijere beležio sjajne rezultate, a ostaće upamćen kao najuspešniji trener u istoriji Bundeslige i Bajern Minhena.  Zbog toga, nemački mediji dali su mu nadimak "General".

Od ličnih priznanja ima i dve nagrade za najboljeg menadžera godine na svetu (1997. i 2001) i jednu za najboljeg u Evropi (2001).

Trenersku karijeru počeo je u Cugu 1983. godine, a samo dve godine kasnije osvojio je prvi trofej, kada je osvojio Kup Švajcarske vodeći Arau. Uzeo je potom još jedan Kup sa Grashopersom, kao i dve titule prvaka Švajcarske i Superkup. Usledio je zatim povratak u domovinu, gde je Borusiji Dortmund doneo dve uzastopne "duple krune" (1995. i 1996), kao i trofej Lige šampiona 1997.

"Žetvu trofeja" nastavio je u minhenskom Bajernu, sa kojim je pet puta bio najbolji u Bundesligi (1999, 2000, 2001, 2003. i 2008), a jednom u Evropi i na svetu (2001). Prethodno je 1999. igrao finale Lige šampiona sa Bavarcima, u kojem je poražen od Mančester junajteda 1:2 posle poznato "veleobrta" i golova Solskjera i Šeringema u nadoknadi meča. Bajernu je doneo i tri pehara nacionalnog Kupa i četiri Liga kupa.

Kao igrač, Otmar Hicfeld je nastupao za Bazel, Štutgart, Lugano i Lucern, igrajući na poziciji napadača, a 1973. bio je najbolji strelac švajcarskog prvenstva sa 18 golova.

"Vodio sam neke fantastične timove tokom karijere. Svaki momenat proveden u fudbalu ostaće mi urezan u sećanje. Bila mi je čast i srce mi je ispunjeno emocijama", istakao je Hicfeld.

Ovaj veliki stručnjak i u poslednjem meču karijere bio je na korak od fantastičnog rezultata, pošto je Švajcarska dugo odolevala favorizovanoj Argentini u meču osmine finala Svetskog prvenstva ali je, ipak, poražena golom Anhela Di Marije u produžecima, dva minuta pre izvođenja penala!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC