• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fer i korektni Željo i Lovćen: Neka pobijedi bolji

Autor mondo.ba

Utakmica prvog pretkola Lige Evrope između Željezničara i crnogorskog Lovćena, koja se igra u četvrtak na "Koševu" (21.15 h) zajednički je danas najavljena u Sarajevu.

Klub sa Grbavice su na zajedničkoj konferenciji za štampu predstavljali trener Admir Adžem, direktor Mirsad Šiljak i novi kapiten Srđan Stanić, dok je ispred crnogorskog tima govorio šef struke Mojaš Radonjić, direktor Vaso Vujović i nosilac kapitenske trake Vladan Tatar.

Najprije je riječ uzeo direktor Želje poželivši dobrodošlicu gostima sa Cetinja, čiji se direktor Vujović zahvalio na lijepim riječima i najavio da će u istom maniru dočekati Sarajlije kad budu gostovali u revanšu u Crnoj Gori.

Trener gostiju Mojaš Radonjić istakao je da je sudbinski vezan za grad Sarajevo jer je u njemu postao igrač i trener.

"Mi nismo navikli na ovakvo interesovanje medija jer je Cetinje mali grad, a Crna Gora mala država. Nama je ovo debitantski nastup u Ligi Evrope i to u gradu za koji sam bio i privatno vezan kao igrač i kao trener. Emotivno sam vezan za Sarajevo, jer tu sam dobio trenersku licencu, te imam mnogo prijatelja i sigurno je da će biti emocija. Ipak, ovo je sport, očekujem fer i korektan duel, a ko bude bolji i ko bude imao više sreće proći će dalje. Igrački kadar je nepromijenjen u odnosu na kraj prošle sezonu i svi igrači su zdravi i spremni", rekao je trener "đetića".

Kapiten Lovćena Vladan Tatar istakao je da je počastovan što će igrati protiv Željezničara, koji je favorit, ali smatra da Lovćen može do pozitivnog ishoda.

"Velika mi je čast što ću igrati protiv Željezničara, koji je jedan od najvećih klubova sa ovih prostora. Ulazimo u meč kao autsajderi, Željo svake godine igra u Evropi, a nama je ovo prvi nastup. Ipak, ako budemo odigrali kako znamo, vjerujem da možemo izboriti pozitivan rezultat".

ŽELJO NIKAD NIJE IZGUBIO OD LOVĆENA

Sarajevski i cetinjski klub odigrali su četiri međusobna meča u istoriji, a uspješniji je Željezničar sa tri pobjede i jednim remijem.

Tokom sezone 1953/54, plavi su u Sarajevu slavili sa 3:2, a na Cetinju 0:1. Tri godine kasnije, Sarajlije su na Grbavici pobijedile sa 2:0, dok je u revanšu bilo 0:0. Te utakmice igrane su u baražu za popunu Prve lige bivše Jugoslavije.

 S druge strane u taboru Želje su takođe optimisti. Šef struke plavih Admir Adžem je izjavio da će četvrtak na stadion "Asim Ferhatović Hase" poslati ono najbolje što Željo ima u ovom trenutku.

"Svi igrači su zdravi i na raspolaganju i to je ono što najviše raduje. Nažalost, nove igrače nismo uspjeli na vrijeme prijaviti zbog pravila Saveza, a ono što Željezničar u ovom trenutku najbolje ima na raspolaganju, biće sutra na terenu. Sastav već znam, ali prvo će ga saznati igrači u svlačionici, pa tek onda svi ostali".

Novi kapiten Sarajlija Srđan Stanić vjeruje da Željo može do pobjede nad Crnogorcima uz pomoć navijača.

"Gledali smo i dobro upoznali ekipu Lovćena. Naša prednost je što igramo kod kuće i nadamo se da ćemo proći dalje. Pozivam naše vjerne navijače da dođu u što većem broju i da budu naš 12. igrač na terenu. Očekuje nas težak meč, ali vjerujem u prolaz", istakao je Stanić.

Željo-Lovćen najava
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC