• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Zoran Tošić izabran pre Džejmsa Rodrigeza

Autor mondo.rs

Posle vesti da se Mančester junajted 2010. godine odlučio za Bebea umesto Rodrigeza, pojavila se informacija da je i moskovski CSKA tada izabrao srpskog reprezentativca pre nego sjajnog Kolumbijca koji briljira na Mundijalu u Brazilu.

Često se u fudbalu dogodi da treneri loše procene igrača i ne pruže mu šansu, a potom taj isti fudbaler postane svetska zvezda.

Koliko je samo takvih primera u Srbiji...

Jedan od zanimljivijih slučajeva je svakako i 22-godišnji Kolumbijac Džejms Rodrigez, trenutno vodeći strelac Svetskog prvenstva u Brazilu sa pet pogodaka u četiri utakmice. Sjajni vezista zatresao je mrežu svakog rivala na Mundijalu, a usput je stigao i da dva puta asistira saigračima za gol!


O ovom fudbaleru tek će se pričati, ali zanimljivosti su već počele da se pojavljuju u medijima. Nama je za oko zapala informacija koju je objavio ruski novinar, urednik uglednog portala Sport-Express.ru, Artur Petrosjan, koji tvrdi da je 2010. godine, kada je iz argentinskog Banfilda trebalo da dođe u Evropu, Rodrigez mogao da postane član moskovskog CSKA.

"Armejci" su se, međutim, odlučili da angažuju u tom trenutku poznatijeg i skupljeg Zorana Tošića, reprezentativca Srbije i svojevremeno takođe veliku nadu evropskog fudbala.




Tošić se, ipak, igrama i golovima odužio Moskovljanima što su imali poverenje u njega, međutim, poredeći ga sa Kolumbijcem, razlika u klasi trenutno je evidentna.

Za Rodrigeza se, takođe, raspitivao i slavni Mančester junajted, ali britanski mediji pišu da je Aleksu Fergusonu bilo previše da izdvoji pet miliona funti za neafirmisanog Kolumbijca, pa se odlučio da za dva miliona više angažuje tadašnjeg mladog reprezentativca Portugala, Bebea.

Godinu dana stariji Bebe i dalje je član Junajteda, ali je odigrao svega dve utakmice i sezonama se provlači po pozajmicama (Bešiktaš, Rio Ave, Pakoš Fereira).

U međuvremenu, sa Rodrigezom je rizikovao Porto, koji ga je prošlog leta prodao Monaku za 45 miliona evra!

Sjajni ofanzivni vezista sada vredi mnogo više, a navodno se oko njega već otimaju španski velikani Barselona i Real Madrid.

I sam je izjavio da bi voleo karijeru da nastavi u Španiji, čime je samo podgrejao očekivanja navijača i jednog i drugog kluba.

Videćemo ko će na kraju uspeti da ga namami u svoj tim, ali je sigurno da će Monako odlično profitirati u skorije vreme.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC