• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon okupio tim, Zvezda se preziva na "ić"

Novi trener okupio renovirani tim sa željom da u novoj sezoni što prije izbrišu loše rezultate iz najteže godine u istoriji kluba.

 Pižon okupio tim, Zvezda se preziva na "ić" Izvor: MONDO

Šta je bilo - bilo je. I ne ponovilo se! Fudbaleri Crvene zvezde su u srijedu počeli pripreme za novu sezonu, ni mjesec dana po završetku najgore u istoriji kluba.

Na starom mjestu, ispod sjeverne tribine, okupili su se neki novi ljudi, nova Uprava, novi trener, mnogo novih (prije svega mladih i anonimnih) fudbalera, koji su u 10 časova krenuli u tešku misiju - da klubu povrate primat u srpskom fudbalu i evropski ugled.

"Najvažnije je da su se na Marakanu vratili osmijesi", rekao je predsjednik kluba Vladan Lukić.

"Ono što se odmah osjeća je velika želja svih u klubu, od igrača, do uprave da se radi i napreduje. Za Crvenu zvezdu nije prihvatljivo treće mjesto na tabeli", dodao je Lukić, koji će otići na kratak odmor.

"Samo nekoliko dana, da se naspavam i napunim baterije. Hoću da pohvalim sve u klubu, jer rade preko svojih mogućnosti, a rezultati su očigledni".

A, Zvezda se od srijede ponovo preziva na "ić" i ima srpski pasoš... Jedna stvar očigledna je kada se pogleda spisak fudbalera, koji su se treneru Vladimiru Petroviću Pižonu odazvali prvog dana priprema za narednu sezonu.

Samo petorica ne prezivaju se na "ić", a to su Makedonac Ivan Tričkovski, Srbin iz Banjaluke Ognjen Vranješ, Beograđanin Pavle Ninkov, sin nekadašnjeg asa Zvezde Mitra Mrkele, Andrej Mrkela i Saša Popin, mladić ponikao u Crvenoj zvezdi.

A, strance su u srijedu u 10 časova, na pomoćnom terenu u Ljutice Bogdana "glumili" Tričkovski, Crnogorac i povratnik u klub poslije pozajmice, Igor Burzanović i njegov zemljak iz Nikšića, Darko Karadžić, koji se nalazi na probi.

Dok se ne razjasni situacija oko Avala Isaha i Abubakara Oumarua (navodno su blizu ostanka, ali su tražili produženi odmor), odnosno Bernarda Parkera (igra za Južnu Afriku na Kupu Konfederacija, ali je enigma njegov ostanak), Tričkovski, Burzanović i Karadžić biće jedini inostrani fudbaleri u kampu crveno-bijelih, koji bi 27. juna trebalo da se preseli na drugi dio priprema u Ivanjicu.

Na prvom treningu, Pižonu su se javili: Ivan Ranđelović, Saša Stamenković, Saša Radivojević, Bojan Pavlović (golman, vraćen sa pozajmice u Đorče Petrovu), Pavle Ninkov, Đorđe Tutorić, Nikola Ignjatijević (stigao iz Javora), Nemanja Obrić (stigao iz Kapošvara), Stefan Denković, Goran Čaušić, Vujadin Savić (vraćen sa pozajmice u Radu, sin Duleta Savića), Ognjen Vranješ, Ivan Tričkovski, Dejan Lekić (stigao iz Zemuna), Igor Burzanović, Nikola Lazetić (kandidat za novog kapitena), Marko Blažić, Darko Karadžić (proba), Vladimir Bogdanović, Andrej Mrkela, Aleksandar Kovačević, Marko Nikolić, Saša Popin, Nemanja Nikolić, Bojan Malinić i Nemanja Cvetković (proba).


Istog dana, Ognjen Koroman otputovao je u Rusiju, gdje bi trebalo da potpiše za Krila Sovjetov, a već u četvrtak ili petak, ekipi bi mogao da se pridruži još jedan povratnik, defanzivac Slavoljub Đorđević. Podsjetimo i na izjavu novog sportskog direktora Ivana Adžića, koji je u utorak rekao da je "Darko Lazović iz Borca na vratima Crvene zvezde".

Dok se čeka da Lazović i zakorači kroz otvorena vrata, na prvom treningu pojavili su se Dejan Lekić, Nemanja Obrić i Nikola Ignjatijević, koji su već tokom prva dva dana prelaznog roka, u ponedeljak i utorak, završili pregovore sa Zvezdom.

"Ovo nije konačan izgled tima, pojačaćemo se još. Prelazni rok traje do 1. avgusta i do tada trebalo bi da dovedemo još novih igrača, kako bismo sastavili što bolji tim",
rekao je Pižon.

Ipak, prije 1. avgusta, Zvezda će započeti učešće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (eks Kup UEFA), do koje je potrebno preskočiti treće kolo i plej-of. Dakle, tri runde...

Svakako, poslije desetodnevnih priprema u Beogradu i isto toliko dana u Ivanjici, Pižon će uglavnom morati da se osloni na igrače koje je zatekao prvog dana. Svako ko dođe u dogledno vrijeme - dobrodošao je!

Sve je duži spisak onih koji neće doći. Tomović i Milijaš su prodati, Džefersona, Šišića, Fereiru, pa i Somea niko nije ni zvao na pripreme, Pekariću je istekao ugovor... U Zvezdi će, pored "rada" na ostanku Oumarua, Isaha i Parkera, raditi i na dogovoru sa Radom i Nemanjom Pejčinovićem.

Mladom reprezentativcu Srbije je istekla pozajmica, ali bi ga u klubu rado vidjeli i naredne sezone.

"Nedostaju nam stranci. Oni su tražili duži odmor, a na klubu je da pregovara sa njima. Vidjećemo ko će se i kada pojaviti", dodao je trener, koji kaže da je rano da se priča o tome ko će biti kapiten poslije odlaska Nenada Milijaša.

Pižon će u Ivanjicu povesti 27 igrača, koji će se na tri prijateljske utakmice (ne znaju se rivali) boriti za mjesto među startnih 11 kada na red bude došla prva zvanična utakmica u sezoni 2009/2010, a to je 16. ili 17. jula - kvalifikacije za Ligu Evrope.

Predsjednik Lukić optimista je po pitanju pregovora sa potencijalnim generalnim sponzorima kluba i očekuje da se ime jedne od firmi nađe na dresu na debiju u novoj sezoni.

(N. Janković, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC