• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naoštreni i precizni Danko i Drina

Autor mondo.rs

Malo odmora, pa opet na teren... Igrači Partizana odradili zanimljiv trening u četvrtak pre podne. Bilo i takmičenja.

 Naoštreni i precizni Danko i Drina Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Od reportera MONDA iz Pohorja

Svanulo je toplo sunčano jutro na Pohorju. Dan lepši nego dva prethodna, iako kišna noć nije nagoveštavalo vedro nebo nad Mariborom. Fudbaleri Partizana vraćaju se u uobičajen ritam rada - treninzi pre i posle podne.

Crno-beli su po pravilu prvi izašli na teren, već oko pola deset, što predstavlja prednost kada su temperature visoke. Poređenja radi rumunski Petrolul počinje sa radom obično sat i po posle beogradskog tima, a u to vreme podno čuvene skijaške staze ume da bude veoma sparno. Jutarnja svežina u dobroj meri olakšava napore.   

Vicešampiona Srbije sačekao je izuzetno jak trening. Stručno: Alaktatni trening brzine jakog inteziteta po pozicijama.

Farani su bolji

Stručni štab Partizana odgledao je u direktnom prenosu prvi meč Linkolna i Toršavna, potencijalnih rivala "parnog valjka" u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Marko Nikolić je dao svoj komentar meča.

"Očekivali smo da ekipa sa Farskih Ostrva ostavi ozbiljniji utisak, tako je i bilo. U mnogim segmentima igre Farani su bili bolji. Samo je voljni momenat bio na strani Linkolna zbog te prve utakmice u Evropi. Šanse su 55 naspram 45 u korist Toršavna.

Partizan ne bi trebalo da ima problem?

"To ste vi rekli. Radimo na tome da svaku mogućnost neprijatnog izenađenja svedemo na minimum. Ako razmišljamo 'lako ćemo' neže biti dobro", rekao je Nikolić.

 Radile su se vežbe koje su najsnažnije i najupornije obarale s nogu. Odmora je bilo vrlo malo, tek da se minut-dva predahne i popije osvežavajući napitak. Ali, sve to nije umanjilo želju kod igrača. Trčali su i ginuli za svaku loptu...

Danko Lazović i Nikola Drinčić sa posebnim žarom pristupali su vežbama. Želeli su da je odrade najbolje što mogu, da je idealno završe, a kada je voljni momenat kod starijih i najiskusnijih takav, onda ne postoji bolji primer za mlađe kolege.

Loše odrađenu akciju nervozno su komentarisali sebi u bradu, a nekada i glasno. Za vežbe završene pogotkom i dobrim centaršutom delili su komplimente i pohvale. Miloš Ostojić se istakao efektnim završnicama, odlično se snašao u ulozi napadača. Saša Marković je postigao prelep gol glavom, a Drinčić izuzetnim uklizavanjem uspeo da stigne loptu na "prvoj stativi" i prosledi je u mrežu. Neko se tako ne baci ni na utakmici.

Konačno, Nikolić je posle 75 minuta ubitačnog ritma označio kraj treninga. Ali ne za sve...

Marković, Šaponjić, Ninković, Lazović, Gulan, Drinčić i Brašanac, zajedno sa Zvonkom Vargom i golmanima Živkovićem i Kljajićem, ostali su još 15 minuta da vežbaju udarce sa distance.

Tek je takmičenje sa golmanima imalo je svoju draž.

"Živaaaa", srećno je uzviknuo Živković pošto je uhvatio loptu posle udarca saigrača. Usledila je bomba Lazovića, lopta se zakoprcala u mreži i Žiletu nestade osmeh sa lica.

"Samo je ti 'čitaj' i trči od stative do stative", kritikovao je napadač svog golmana, pošto mu je skinuo paučinu s gola.

Odličan šut Gulana, pa Ninkovića, pogađaju svi, ali serije uspešnih odbrana sa lepim paradama prave i dvojica čuvara mreže. Završen je i šuterski deo treninga.

Lazović i Drinčić su uporni. Hoće da vežbaju penale. Još jedan primer pravih profesionalaca. Kljajić ostaje da brani. Danko mu svaki put govori u koju stranu će da šutira i pogađa bez greške. Drinčiću ide nešto slabije.

Predlaže saigraču da zamene lopte i gle čuda, popularni Drina je smešta od stative u mrežu, a Lazović promašuje okvir gola. Kada su namestili šuterske noge više nisu grešili. Svaka je išla precizno uz stativu ili visoko - neodbranjivo.

Prošlo je više od sat vremena od početka treninga i bilo je krajnje vreme da se svi povuku sa terena. Završeno je tek pola posla. Sledi popodnevni još duži trening, jačeg srednjeg inteziteta. Ovaj put organizacija igre, taktička uigravanja...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC