• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman Lidsa otpušten zbog datuma rođenja!

Autor mondo.rs

Kontroverzni vlasnik Lidsa, Masimo Ćelino, skrajnuo golmana Padija Kenija iz tima zbog krajnje bizarnog razloga - mržnje prema broju 17.

Mnogi predsednici klubova poznati su po svojim kapricima, čudnim navikama i običajima koji i te kako utiču na rad svih zaposlenih, trenera i igrača. Masimo Ćelino, novi vlasnik Lidsa, jedan je od njih.

Italijan je stigao u klub početkom godine, a sa sobom doneo ogromno sujeverje i mržnju prema broju 17!

Prema pisanju "Gardijana", Ćelino ulaže veliki napor da otera iz kluba golmana Padija Kenija, drugog najplaćenijeg fudbalera Lidsa. Razlog za to je više nego bizaran: Keni je rođen 17. maja!

"Ćelino je dao instrukcije novom treneru Dejvu Hokadeju da ne uvrsti Kenija u ekipu. To je uradio čim je saznao da je golman rođen 17. maja! Na osnovu tog podatka zaključio je da čuvar mreže donosi lošu sreću za tim i klub, pa je odlučeno da ostane kod kuće dok ekipa putuje po Italiji na pripremnoj turneri", piše "Gardijan".

Ćelino (na slici dole) navodno je zvanično zamerio golmanu (na slici gore) višak kilograma, mada izvori tog lista govore da je razlog samo i isključivo sujeverje.

Štaviše, novi gazda Lidsa tražio je od menadžera ekipe da ne dodeli broj 17 bilo kom igraču. Prošle sezone je dres sa tim, "zloglasnim" brojem nosio Majkl Braun, ali je na početku letnje pauze hitno otpušten.

Italijanovo sujeverje bilo je tema mnogih novinarskih tekstova i dok je bio vlasnik Kaljarija.

Prema Ćelinijevom priznanju, taj klub je samo jednom u poslednjih 20 godina izbegao poraz kada bi igrao 17. u mesecu. I tu pobedu je pripisao borbi protiv sujeverja, a ne znanju igrača.

"Ceo stadion sam tog 17. u mesecu pozvao da nosi ljubičasto. Pobedili smo zato što mislim da je loša sreća kao algebra - minus i minus daju plus. Ljubičasta boja i broj 17 postaju zajedno nešto pozitivno, pa smo pobedili. To je jedini put da smo pobedili", izjavio je Ćelino.

Italijan je na čelu Lidsa od aprila. Nije isključeno da izvede promene i na stadionu, zato što je tokom svog boravka u Kaljariju tražio da se sve stolice sa brojem 17 izbace, a umesto njih da se postave oznake "sedište 16b".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC