• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TIP DANA: Brazil - Kolumbija

Autor mondo.rs

Počinje četvrtfinale Mundijala spektaklom u Fortalesi: Brazil - Kolumbija. Pročitajte MONDO prognozu utakmice.

Kolumbija nije pobedila Brazil 23 godine!

Međutim, daleko od toga da će domaćinu biti lako. Kolumbija je pokupila mnogo zasluženih pohvala za igru i rezultat na ovom Svetskom prvenstvu, prvi put u istoriji plasirala se u četvrtfinale, ali danas dolazi utakmica istine i dvoboj s domaćinom Brazilom. Iako statistika ne mora ništa značiti, pogotovu što su Kolumbijci mnogo uverljivije došli do četvrtfinala od Brazilaca (uz Holandiju sa 11 golova su najefikasnija reprezentacija), ipak treba u startu izdvojiti dva zastrašujuća podatka za sve navijače Kolumbije.

Brazil nisu pobedili 23 godine, poslednji put još na Kopi Amerika 1991. u Čileu rezultatom 2:0, a pre toga samo još 1985. u Bogoti. Konkretno, dva puta u 25 utakmica, a drugi da Brazil kao domaćin nema poraz već 39 godina!

Ohrabrenje? Poslednja četiri međusobna dvoboja završila su bez pobednika, a tri puta bilo je 0:0. Kako se u polufinale SP-a može proći i nerešenim rezultatom, odnosno boljim izvođenjem jedanaesteraca, to može biti olakšavajuća okolnost, ali određena psihološka barijera, pa možda i mali strah sigurno postoje kod igrača Kolumbije, ma koliko oni to želeli da sakriju. U pravu su kada smatraju da je pritisak na Brazilcima, kojima je jedino osvajanje titule prvaka dobar rezultat na ovom turniru u njihovoj zemlji.

A, Brazilci nisu uverljivi kao što bi to milioni navijača hteli. Protiv Čilea to opet nije izgledalo sjajno. Zabrinjavajuće je bilo gledati Brazilce u drugom poluvremenu kada im je Čile na momente "sakrio loptu". Nije da ova ekipa stremi beskonačnom posedu, ali jedno je svesno prepustiti posed rivalu, a nešto sasvim drugo nemoćno trčati za njim. Bazilu se na momente dogodilo baš to.

Koliko su nesreće imali kada im je sudija poništio (čini se) regularan gol Hulka zbog navodnog igranja rukom, toliko im se sve vratilo u poslednjim sekundama produžetka kada je šut PInilje završio na prečki. Došlo je do penala, a tamo je golman Žulio Sezar obranama ušao u istoriju.

"Ljudi moraju da prestanu s nerealnim očekivanjima. Ovo je SP, ne možete svakoga pobediti četiri, pet golova razlike. Mislim da je najvažniji rezultat, a trenutno ga imamo", rekao je napadač Nejmar o čijoj inspiraciji igra Brazila u potpunosti zavisi.

Utakmicu sudi Španac Karlos Velasko. Ovo mu je treća utakmica, Engleska - Urugvaj je odradio bez ikakvih žalbi na suđenje, dok na utakmici BiH - Iran nije imao težak zadatak. U oba navrata je pokazao po dva žuta kartona.

PROGNOZA:

Iako se mnogima dopada igra Kolumbije, oni sami se još nisu sreli s ekipom jakom poput Brazila. Imali su relativno laganu grupu i obezglavljeni Urugvaj (bez Luisa Suareza) u osmini finala. Brazil bi danas trebalo da kazni spušteni gard protivnika, tako da prednost dajemo domaćinu. Brazil - Kolumbija, tip 1.


Prognoze svih utakmica potražite na portalu Dvoznak.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC