• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Marković - ili jesi ili nisi!

Autor mondo.rs

Vezni fudbaler "parnog valjka" spreman je da posle loše godine zablista u novoj sezoni i da pruži značajan doprinos u pohodu ka domaćim trofejima, ali i evropskim takmičenjima.

 Saša Marković - ili jesi ili nisi! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Od reportera MONDA iz Pohorja

Uvek nasmejan i za šalu oran - Saša Marković, dete Partizana, na pripremama na Pohorju pleni pozitivnom energijom.

Samokritičan, svestan propuštenih prilika, želi da se nametne strušnom štabu i da nastavi da krči put ka zvezdama. Nova šansa je pred njim...

"Moram mnogo bolje. Znam da mogu, međutim potrebno je i da se kockice slože. Vrlo bitan je kontinuitet, da se izborim za standardnog prvotimca. Put do takvog statusa je težak, dugo sam u Partizanu i znam šta me sve čeka. Šansa će mi se ukazati ponovo i ne smem da je propustim", zna Marković šta ga očekuje u novoj sezoni.

Ispred sebe je postavio jasne ciljeve.

"Želim da se vratim na nivo koji me je i vratio u Partizan iz OFK Beograda, zbog kojeg sam bio deo mlade reprezentacije".

Na greškama se uči. Partizan i Marković su ih pravili u prošloj sezoni i vreme je da se propusti isprave.  

"Nadam se da smo svi shvatili gde smo grešili, ako je tako onda smo, uveren sam, iz svega smo izašli jači. Imali smo priliku da rešimo prvenstvo već u jesenjem delu, ali došao je taj nesrećni derbi i autogol zbog kojeg smo izgubili. Uprkos tome što protivnik nije bio bolji, vratili smo ga u život i on je kasnije to iskoristio".

Izvor: MN PRESS

Marković je uveren da je Partizan najviše pokazao u sezoni u kojoj je posle šest uzastopnih titula ostao bez šampionskog pehara.

"Pravu snagu smo pokazali protiv Crvene zvezde u prolećnom derbiju. Nadigrali smo je i prekinuli njenu veliku seriju. Nažalost, tada je već bilo kasno. Nadam se da će sve to što nam se dešavalo proletos vratiti u Evropi i u domaćim takmičenjima. Želimo ponovo da dominiramo!"

Saša optimizam gradi na činjenici da se igrački kadar nije mnogo promenio, da je gro ekipe ostao isti.

"Ekipa je na okupu pola godine i to je naš najveći plus. Baza je napravljena i na pripremama je nadgrađujemo. Rezultati rada videće se već za par nedelja, kada počnu takmičarske utakmice. Verujem da će navijači biti zadovoljni, a kada su oni srećni i mi smo".

Evropski izazovi su uvek na redu.

"Prethodne sezone bili smo vrlo loši u evropskim kvalifikacijama i posledica toga bila je rana eliminacija, nismo ni jesen dočekali. To je kasnije ostavilo traga, uvukla se nervoza, mnoga pitanja koja su trabalo da budu rešena ostala su otvorena. Sada imamo priliku da ispravimo te greške".

Kako?

"Mislim da niko ne želi više od nas da se opet plasiramo u liga takmičenje. Konkurencija je iz godine u godinu sve jača, ali sam uveren da imamo kvalitet. Da bismo uspeli moramo da budemo disciplinovani, da ginemo za ciljeve. Realnost je Liga Evrope, a ulazak u Ligu šampiona bio bi neverovatan uspeh. Oba puta su veoma teška, imamo primer i na Svetskom prvenstvu koliko su česta iznenađenja. Nadam se da ćemo i mi biti jedno od njih i da ćemo ponovo u Humsku dovesti evropske velikane i prirediti spektakl", podvlači 23-godišnji Marković.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Samo da nebude negativno iznenadjenje

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC