• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zenga vraća Boška Jankovića u Palermo?

Predsjednik Palerma Mauricio Zamparini poručio je upravi Đenove da se što prije izjasni: da li želi da otkupi ugovor Boška Jankovića?

 Zenga vraća Boška Jankovića u Palermo? Izvor: MONDO

Međutim novi trener Palerma Vlater Zenga volio bi da Đenovljani kažu - NE!

Zamparini, prvi čovjek kluba sa Sicilije, čiji je srpski vezista igrač, planira da kupuje i prodaje ovog ljeta, a pozajmljeni fudbaleri kakvi su Janković ili Davide Suki mu remete planove. Drugim riječima, kada bi za njih dvojicu mogao da dobije novac, ne bi ih zadržavao u klubu...

"Kada pričamo o Jankoviću, sve je na Đenovi. Njegava budućnost ne zavisi od Palerma. I dalje čekamo da vidimo da li će ga oni kupiti ili ne", rekao je Zamparini, poznat po svom temperamentu.

U italijanskom fudbalu česta je pojava da dva kluba "dijele" igrača, odnosno da budu vlasnici po 50 odsto njegovog ugovora, a na tu opciju Đenovljane je podsjetio sportski direktor Valter Sabatini.

"Đenova ima opciju da otkupi 50 odsto Boškovog ugovora. Ali, naš novi trener je pričao afirmativno o Jankoviću. Ako Đenova ne bude iskoristila pravo koje ima, onda ćemo ga vratiti kući", rekao je Sabatini.

Valter Zenga trenirao je Boška Jankovića u Crvenoj zvezdi, u sezoni 2005/2006, kada su crveno-bijeli osvojili duplu krunu. Na kraju sezone i Zenga i Janković (Majorka) napustili su Marakanu.

Janković je 28. juna 2007. godine prešao iz Majorke u Palermo za nepotvrđenu sumu od oko osam miliona evra. U Seriju A stigao je poslije svega jedne sezone u Primeri, a za Majorku je na 28 utakmica postigao deset golova.

Ipak, prva sezona na Siciliji (2007/08) nije prošla dobro za igrača koji je ponikao u Crvenoj zvezdi, iako piše da je nastupio na 27 mečeva i postigao dva gola. Isitna je da je uglavnom ulazio sa klupe i da na njega nije ozbiljno računato...

Zbog toga je 1. septembra 2008. godine pozajmljen Đenovi na godinu dana, a u tom klubu, koji se do finiša prvenstva borio za plasman u Ligu šampiona. U tom pohodu, Janković (25) je učestvovao sa šest golova na 26 mečeva, a tri su bila pravi biseri.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC