• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mutu presudio Partizanu

Autor mondo.rs

Partizan poražen od Petrolula u kvalitetnom meču na Pohorju. Utakmica otkrila prednosti i mane crno-belog tima. Nikolić pružio šansu većini igrača.

U drugom prijateljskom meču na pripremama u Sloveniji Partizan je poražen od rumunskog Petrolula - 1:0 (1:0).

Ekipa iz Ploještija uspela je prva da savlada crno-bele u pripremnom periodu i da se revanšira Beograđanima za poraz od pre godinu dana u Ptuju.

Adrijan Mutu, kapiten i prva zvezda rumunskog sastava, odlučio je pobednika u 29. minutu. Jedna nepažnja odbrane Partizana bila je dovoljna nekadašnjem asu Serije A i Premijer lige da savlada Živka Živkovića.

Marko Nikolić ponovo je dosta kombinovao i šansu pružio većini igrača. Ceo meč odigrao je Miloš Ostojić, dok su su Branko Pauljević i Nemanja Petrović na terenu proveli 85 minuta. Pauljević na poziciji desnog beka i  kao bočni spoljni.

SASTAVI

PARTIZAN: Živković - Pauljević, Ostojić, Trajković, Petrović - Gulan, Marković, Ninković, Ilić, Luka - Lazović.

Igrali su još: od od 46' Pantić i Kljajić, od 60' Stanković, Drinčić, Stevanović, Brašanac, Fofana i Šaponjić, od 85' Bogosavac i Lukić.

PETROLUL: Pesanja, Beta, Alveš, Satli, Fanšon, Mustivir, Marinesku, Nepomučeno, Mutu, Mareš, Nkođi.

Igrali su još: Kobrea, Albin, Alsenat, Pires, Priso, Tamuz.

 Fudbaleri koji su protiv Šturma ušli u drugom poluvremenu, ovaj put su bili starteri, a u igru nisu ulazili Petar Škuletić, Miroslav Vulićević, Milan Lukač, Andrija Živković i Petar Grbić.

Prvo poluvreme pripalo je Petrolulu, a drugo Partizanu. Borbenost crno-belih ni ovoga puta nije izostala. "Parni valjak" imao je više prilika, ali ih nije realizovao.

"Jako dobra utakmica, imala je sve faze igre koje je trebalo da ima. Da smo želeli da se takmičimo izveli bismo potpuno drugi tim. Dobar početak naš, da bi kasnije protivnik preuzeo kontrolu. Primili smo gol iz greške koje ne smeju da se dešavaju. U drugom poluvremenu smo ponovo bili jako dobri. Nezdaovoljan sam rezultatom i realizacijom, propustili smo nekoliko dobrih prilika", rekao je posle meča trener Partizana Marko Nikolić.

"Utakmica je poslužila svrsi i vrlo sam zadovoljan što je meč pokazao dobre i loše strane", dodao je strateg crno-belih.

Nikolić je rekao da je protiv Petrolula završeno sa kombinovanim sastavima i da će već protiv Rubina igrati takmičarski tim.

Saša Marković je u petom minutu prvi ugrozio gol rumunske ekipe. Uputio je nezgodan šut, ali je Peterson Pesenja bio dobro postavljen.

Nedugo zatim u šansi se našao Nikola Ninković. Soni Mustivir je izgubio loptu na svojoj polovini, mladi fudbaler Partizana povukao po sredini ka golu i sa 13-14 metara šutirao po zemlji. Lopta je okrznula igrača Petrolula i otišla u korner.


Sredinom prvog poluvremena Rumuni su prvi put ozbiljno zapretili i malo je falilo da povedu. Adrijan Mutu je nenamerno, ali vrlo atraktivo proigrao Mustivira, a ovaj iz prve, iskosa sa desne strane, uhvatio volej. Živković je prvi put bio prinuđen da interveniše i to je učinio uspešno.

Bolju igru u drugom delu prvog poluvremena Petrolul je iskoristio u 29. minutu. Mutu se majstorski ušunjao iza leđa zadnje linije Partizanove odbrane, prihvatio dugu loptu upućenu sa desne strane na grudi i rutinski je smestio iza leđa Živkovića.

Partizan je na početku drugog poluvremena propustio dve šanse za izjednačenje. Prvo je Lazović snažno šutirao, a Alberto Kobrea, golman Petrolula u nastavku meča, odbio loptu u korner. Posle udarca iz ugla Miloš Ostojić je imao sjajnu šansu, odlično je skočio i umesto da skrene loptu u mrežu poslao je u gol-aut.

Naredni protivnik Partizana je ruski Rubin. Taj meč igra se u nedelju u Austriji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC