• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mutu: Volim Srbiju, taj mentalitet

Autor mondo.rs

Posle meča između Partizana i Petrolula prozborili smo koju sa Ardijanom Mutuom, nekada zvezdom Intera, Juventusa, Čelsija, danas kapitenom ekipe iz Ploještija.

Pozne igračke godine stižu Adrijana Mutua.

Najpoznatija rumunska "desetka" posle ere legendarnog Gerogija Hadžija uveliko je zagazila u četvrtu deceniju života i polako se sprema da okonča bogatu i burnu karijeru.

Nakon 14 godina igranja za brojne klubove Evrope, raznoraznih afera, od kojih je najpoznatija kokainska iz 2004. kada je ugovorom bio vezan za londonski Čelsi, Mutu se vratio u rumunski fudbal.

Davne 2000. godine napustio je Dinamo iz Bukurešta i prešao u milanski Inter. Igrao je i za Juventus, Fiorentinu, ali i manje ekipe poput Verone, Parme, Ćezene i Ajačija. Sada je izabrao ambiciozni Petrolul iz Ploještija u kojem bi trebalo da bude predvodnik prave legije stranaca. Čak 17 inostranih fudbalera je na platnom spisku Petrolula.

S obzirom da se Rumuni za novu sezonu i kvalifikacije za Ligu Evrope spremaju na Pohorju, da su smešteni u hotelu pored Partizanovog, imali smo priliku da pratimo rad velikog asa. Nekako sve se vrti oko kapitena Petrolula i Mutu je bez sumnje glavni igrač tima Razvana Lučeskua. Kada je on na terenu rumunski tim deluje duplo jače, u šta smo mogli da se uverimo protiv Maribora i Partizana.

Bio je strelac na oba meča.

Profesionalne obaveze nije zaboravio i bez problema je pristao na kratak razgovor sa novinarima iz Srbije.

"Partizan je skup vrlo kvalitetnih igrača. Izuzetno su agresivno i tehnički odlično podučeni. Mogu reći da nije bilo lako igrati protiv njih. Utakmica, iako prijateljska, bila je dosta teška", izneo je prve utiske Mutu.


Za vreme boravka na Pohorju nekoliko puta smo imali priliku da ga vidimo u društvu Nikole Gulana. Svaki njihov susret bio je srdačan, igrali su zajedno u Fiorentini. Imaju lepa mišljenja jedan o drugome. Gulan je o Mutuu rekao dosta toga pozitivnog, a Rumun mu se revanširao.

"Divan momak i odličan fudbaler. Nismo se videli neliko godina i mnogo mi je drago šro sam ga sreo. Želim mu sve najbolje u karijeri i da se vrati u Italiju", poručio je Mutu.

Generalno, voli Srbe. Ljubiteljima fudbala sigurno je još u sećanju Mutuov odlazak u Novi Sad posle debakla Rumunije u Beogradu na kraju kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Navodno, bio je gost pokojnog predsednika Vojvodine Ratka Butorovića.

"Volim Srbiju i taj mentalitet", rekao je nasmejani Adrijan Mutu uputivši pozdrave svima u Srbiji.

Opet nas je oduševio...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC