• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TIP DANA: Argentina - Belgija

U subotu se igraju preostala dva četvrtfinala SP: Argentina - Belgija u Braziliji (18.00) i Holandija - Kostarika u Salvadoru (22.00).

Argentina i Belgija rezultatski su imale isti put do četvrtfinala. Zabeležile su po četiri pobede, u osmini finala i jedni i drugi tek posle produžetaka, protiv Švajcarske, odnosno SAD.

Podudarnost je i to što su sve njihove pobede ostvarene sa jednim golom razlike.

Što se tiče ukupnog utiska, tu ipak postoje značajne razlike. Igra Argentine u ogromnoj meri je zavisila od inspiracije Lionela Mesija, koji je u grupi dao četiri gola, a protiv Švajcarske asistirao Anhelu di Mariji za pobedonosni pogodak. Svi drugi igrači ostali su manje ili više dužni publici.

Belgijski selektor Mark Vilmots mnogo je rotirao od početka SP. Sve utakmice počinjao je sa drugačijim sastavom, a prevagu su mu, najčešće, donosili igrači koje bi uvodio sa klupe za rezerve. Iako predviđen da bude lider ove generacije, Eden Azar nije pokazao ništa specijalno i njegova "eksplozija" se i dalje čeka.

Kada je sa jedne strane Mesijev "šou jednog čoveka", a sa druge talenat, snaga i homogenost belgijskog tima, prognozirati je krajnje nezahvalno. Mogli bi da odluče sitni detalji, nečija velika greška ili genijalan potez, možda i penali...

Šta novo i drugačije od Mesijevih minijatura može da ponudi Argentina? Hoće li Vilmots ići na 1:0 ili će njegov tim opet prezentovati "vatromet" sa više od 30 udaraca na gol, kao u retko viđenoj utakmici protiv SAD?

Zanimljivo je da su "crveni đavoli" sve golove u prvoj fazi SP dali u poslednjih 10-20 minuta utakmice, a u osmini finala su matirali Tima Hauarda tek početkom prvog produžetka.

Strateg "gaučosa" Alehandro Sabelja nije pristalica spektakla i sam kaže kako prihvata i pobedu rezultatom "pola prema nula". U odnosu na prvi meč SP, protiv Bosne, promenio je formaciju iz 5-3-2 u 4-3-3, ali mu je odbrana svog gola i dalje prioritet.

U subotu u Braziliji, sa početkom u 18 časova, neće moći da računa na kažnjenog beka Roha, a Serhio Aguero teško da će posle sanirane povrede biti spreman za više od uloge "džokera" sa klupe.

Za tim Belgije konkurišu Defur i oporavljeni Vermalen, problema sa povredom imao je i Dembele.

De Brujne ima "zacementirano" mesto u ofanzivnom redu, a Vilmotsu ostaje da reši dilemu Mertens ili Miraljas, odnosno Origi ili Lukaku (obojica su davala golove u svojstvu rezervi, ali je Origi bio ubedljiviji kao "starter").

Utakmicu će suditi Italijan Nikola Ricoli, kome je to treći nastup u Brazilu. Prethodno je delio pravdu na mečevima Španija - Holandija (1:5) i Argentina - Nigerija (3:2) i to vrlo dobro. U karijeri je sudio 76 internacionalnih utakmica, podelio je 297 žutih i 10 crvenih kartona, a penal svirao 25 puta.

PROGNOZA

Iako nije oduševila, Argentina sa Mesijem ima igrača sposobnog da reši svaku utakmicu. Međutim, u Belgiji će prvi put imati protivnika koji neće biti prvenstveno orijentisan na odbranu. Sve to zajedno bi moglo da dovede do najlepše utakmice četvrtfinala, sa puno prilika i golova.

Naša prognoza je: Argentina - Belgija, ukupno golova 3+

Prognoze svih utakmica potražite na portalu Dvoznak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC