• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoreno sa Drinčićem: Danko je pola tima

Autor mondo.rs

Vezni fudbaler Partizana priznaje da je imao ponudu da ode, ali da ga klub nije pustio. Kaže da se bez pojačanja ne može mnogo u Evropi, ali da sa Dankom mogu do Lige Evrope. Voli fudbal!

Jedno od najvećih pojačanja Partizana ovog leta je ostanak Nikole Drinčića u Humskoj.

Imao je ponude 29-godišnji Beograđanin da napusti crno-bele i ponovo se otisne u inostranstvo, ali klub nije bio spreman da posle samo šest meseci raskine trogodišnji ugovor sa iskusnim veznim fudbalerom.

Jasno je i zbog čega.

Bez Drinčića bi ovaj tim Partizan imao minimalne šanse u izazovima koji ga očekuju u Evropi. Tokom prve polusezone nebrojano puta je istakao kvalitet koji pravi razliku.

S njim i bez njega - Partizan nije isti tim.

"Mogao sam da odem, bilo je klubova koji su želeli da me angažuju. Partizan nije pristao, i dalje samo deo ovog tima", počeo je Drinčić.

Nikad se ne štedi, uvek se trudi da pruži sto odsto mogućnosti, bilo da je reče o treningu ili utakmici.

"Možda je to navika stečena dugogodišnjim igranjem u inostranstvu. Tamo je sve jasno, da bi se istakao i dobio šansu moraš mnogo da se trudiš i da budeš bolji od ostalih. Svaki trening mu dođe kao utakmica".

Drina se nije odvikao od te navike ni u Partizanu. Milina je gledati kako "grize" na svakom treningu, uklizava, trči, vežba "slobodnjake", penale... Po pravilu on i Danko Lazović poslednji napuštaju teren, nekada i po 15-20 minuta posle svih ostanu da šutiraju.

"To je pre svega zato što volim fudbal, volim da treniram, da igram utakmice. Profesionalno se bavim ovim sportom i to su moje poslovne obaveze koje imamo po tri-četiri sata svakog dana", objašnjava Drinčić. 

Majstori "slobodnjaka"

- Video si gol Davida Luiza?

"Jesam, uuuu... Neverovatno kako šutira, unutrašnjim delom stopala, potpuno ga iskrivi i opali. Majstor".

- Ko je po tebi najbolji majstor prekida?

"Žuninjo Permanbukano je bio neprikosnoven. Svi izvode manje više dobro".

- Andra Pirlo?

"On je poseban!"

 Najviše vremena na pripremama provodi u društvu Lazovića i navodno je od kada se pojavila opcija da napadač napusti "parni valjak", uporan u pokušajima da ga odgovori od odlaska. Na pitanje da li ima istine u tome, sa osmehom odgovara: "Pričao sam s njim dosta puta, on najbolje zna šta mu je činiti. Danko je pola ekipe, u ovom slučaju samo je njegova dobra volja da li će ostati. Razumem ga u potpunosti".

Pripreme i uigravanje tima Partizana su u punom jeku, bliži se i početak takmičarske sezone.

"Dobro se osećam, sve ide po planu. Preostale su dve-tri utakmice do kraja priprema i onda počinje ono najvažnije. Praktično nam cela sezona zavisi od narednih mesec dana", svestan je pritiska koji sve jače steže crno-bele.

"Ne znam da li su u klubu toga svesni, ali mi igrači jesmo!"

Još uvek se čekaju pojačanja...

Drinčić navijač Argentine

Nikola Drinčić na Svetskom prvenstvu u Brazilu navija za Argentinu. Simpatije prema "gaučosima" nisu zbog Lionela Mesija, već bogate fudbalske istorije i mentaliteta.

 "Otišlo nam je nekoliko igrača, a nikoga nismo doveli. Ako Danko ostane i budemo zdravi, mislim da možemo da probamo da stignemo do Lige Evrope. Tamo nas čekaju ekipe vrlo slične Petrolulu, gde jedan ili dva igrača mogu da odluče. Za ozbiljnije rezultate u Evropi potrebna su nam značajnija pojačanja".

Partizan je u petak poražen od Rumuna...

"Utakmice na pripremama više služe da bi se proverila spremnost igrača, za taktička uigravanja. Imaju i one takmičarski značaj, ali je potpuno drugačije kada igraš za bodove. Videćemo za dve tri nedelje", kaže Nikola Drinćić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC