• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav debi Tima Krula!

Autor mondo.rs

On nije imao vremena da bude impresioniran svojim prvim nastupom na velikom takmičenju. Luj Van Gal uveo ga je u igru da bi odveo Holandiju u polufinale Mundijala. To je i učinio.

Prethodni selektor Holandije, Bert van Marvajk, nije ga vodio 2010. vodio u Južnu Afriku, na Svetsko prvenstvo. Dve godine nakon toga, poveo ga je na Evropsko prvenstvo, ali mu nije pružio šansu da brani. Ni ove godine, u Brazilu, nije stajao pred stative...

A, onda je Luj Van Gal u završnici četvrtfinalne utakmice protiv Kostarike znao da će Tim Krul (26) dobro braniti penale. Ubacio ga je u igru u poslednjem minutu umesto Jaspera Silesena  i bio je u pravu!

Rezervni čuvar mreže holandske reprezentacije prvi put je u subotu uveče zaigrao na velikom takmičenju. Imao je minut aktivne igre da se zagreje i psihički spremi za ono što sledi... Za ulazak u istoriju!

Momak rođen u Hagu 1988. godine "skinuo" je dva jedanaesterca Kostarikancima, "pogurao" svoj tim ka polufinalu Mundijala i potvrdio tezu da su golmani u boljoj formi na Mundijalu od igrača iz ostalih linija!

U drugoj seriji je zaustavio šut Brajana Ruiza (na slici dole), a na početku pete je pročitao i Majkla Umanju! Tačnije, pročitao je svaki od pet šuteva, a zaustavio "samo" dva navedena.




Pored toga što je "lalama" doneo prvu mundijalsku pobedu ostvarenu nakon produžetaka (posle četiri neuspeha), čuvar mreže koji je od 2006. igrač Njukasla ispisao je u subotu uveče bar još dva vredna statistička podatka.

Prvi put u istoriji svetskih prvenstava dogodilo se da golman uđe sa klupe isključivo da bi branio penale! Takođe, prvi put u poslednjih deset mundijalskih penal serija nije pobedio tim koji je izveo prvi jedanaesterac!

To se poslednji put dogodilo 2002, kada su Irci prvi šutirali, ali su Španci prošli.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC