• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ozbiljan Rubin, ozbiljan i Partizan"

Autor mondo.rs

Trener crno-belih Marko Nikolić zadovoljan igrom svog tima u remiju sa ruskom ekipom. "Problem još šesnaesterac, ali biće bolje", uverava.

Fudbaleri Partizana prošli su u nedelju uveče u Austriji tešku i važnu kontrolu u završnici priprema.

U utakmici protiv Rubina iz Kazanja, renomiranog rivala, odigrali su dobro, agresivno, bili bolji rival i imali razlog za zadovoljstvo pre povratka u svoju bazu na Pohorju.

Iako je utakmica bila prijateljska, odigrana je takmičarskim intenzitetom i završena bez golova i pobednika. Trener crno-belih Marko Nikolić manje je rotirao ekipu od kolege sa klupe protivnika, a nakon meča podvukao je da je zadovoljan viđenim.

"Odlična utakmica, dobra provera. Drugačije je analizirati prijateljske utakmice od takmičarskih, mada je ova danas imala sve obrise takmičarske, što se može videti i po broju igrača koji su korišćeni, pogotovo kad je Partizan u pitanju".

"Meč se može porediti sa nekom utakmicom Lige Evrope, ajde da ne preteram i da ne kažem kao sa utakmicom Lige šampiona. Ozbiljan ritam utakmice, viđeno je mnogo dobrih stvari, uz stari nedostatak realizacije", konstatovao je šef struke "Parnog valjka".

Nikolić je ocenio da u utakmici poput nedeljne "moraju da se postignu bar gol ili dva", ali uzeo i umor od priprema i veliku želju kao olakšavajuće okolnosti svojim izabranicima.

"Treba još analizirati realizaciju. Bili smo netačni, dolazili smo vrlo lepo i organizovano do zadnjih 20 metara, ali noge nisu slušale, verovatno je to posledica i kraja priprema, lopte su završavale iza gola posle centaršuteva sa obe strane, u poslednjoj fazi napada nije bilo mirnoće udarca, svežine".



Nikolić je posebno upitan za nastup tandema Stanković - Trajković

"Jako dobro su igrali. Trajković posle dužeg vremena na ozbiljnom nivou, ozbiljnom naporu, mentalnom i fizičkom. Stanković takođe".

"Ipak, sem prvih desetak minuta, kada smo malo pojurili da malo neorganizovano napadnemo, imali smo dobru i organizovanu igru. Zadovoljan sam. Svi se znamo ovde i nema novina za bilo koga. Šest meseci smo zajedno i sada pokušavamo da unapredimo igru. To što radimo i vidim, pa sam zadovoljan. Vidim želju, a i određeni kvalitet, kao i nedostatke, naravno", dodao je.

Prema njegovom mišljenju, problem sa efikasnošću brzo će biti rešen. "Neka tačnost i preciznost krenu kada bude bitnije", poručuje mladi trener.

"Mislim da smo igrali agresivno, na momente i lepo za oko. Šesnaesterac nam je bio problem, svežina, koncentracija i glad za golom. Dosta radimo i mislim da će to biti bolje. Proigraće napad sigurno. To je bio slučaj i u prvenstvu. Na početku je malo bio problem, ali posle nam je prosek bio četiri ili pet golova. Možda je i to mnogo i nije lako postići, posebno u evropskim okvirima".

Ipak, za crno-belima je kvalitetno odrađena provera pred finiš priprema.

"Protiv jako ozbiljnog rivala smo odigrali jako ozbiljnu i kvalitetnu utakmicu.Zadovoljan sam", podvukao je Nikolić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC