• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skolari : Osvojićemo boginju i bez Nejmara

Autor mondo.rs

"On jeste najbolji, pravi razliku u svakom timu, ali sam miran i verujem u uspeh svoje ekipe", izjavio je selektor Brazila pred polufinalni meč Mundijala sa Nemačkom.

Luis Felipe Skolari svetsan je da Brazil bez Nejmara nije isti, ali bez obzira na to veruje da će njegova ekipa osvojiti Svetsko prvenstvo.

Nejmaru je napukao treći kičmeni pršljen tokom četvrtfinalne utakmice Mundijala protiv Kolumbije, kada ga je protivnički fudbaler Kamilo Zuniga kolenom udario u leđa. Brazilac neće igrati do kraja prvenstva, pošto će pauzirati četiri do šest nedelja.

"Nejmar je naše merilo, jedan od naših najboljih igrača, on pravi razliku u svakom timu. Izgubili smo nešto što nismo želeli, ali verujem u naš tim i miran sam", rekao je Skolari za brazilski "Globo".

"Izgubili smo jednog od najboljih igrača, ali još imamo potencijal da osvojimo pehar. Svesni smo da se i u katastrofi ukazuju prilike da uradimo nešto drugačije", dodao je selektor petostrukog svetskog šampiona.

Polufinalna utakmica između Brazila i Nemačke igra se u utorak od 22 sata u Belo Horizonteu.

I na protivničkoj strani žale što rival neće igrati u kompletnom sastavu. Bastijan Švajnštajger veruje da izostanak Nejmara može biti dodatni motiv za brazilske igrače.

"Uvek je bolje kada protivnik igra sa najboljim igračima. Uostalom, ta povreda je ujedinila Brazil i želeće da osvoje titulu za Nejmara", rekao je Švajnštajger.

Iako su Nemci uvek favoriti, i svi zaziru od njih, Švajnštajger ističe da ih čeka najteži meč na Mundijalu.

"Čast je i veliki izazov igrati protiv domaćina, ali bolje bi bilo da smo igrali protiv Brazila u finalu. Iskustvo nema veze s tim, igrati protiv domaćina u ovoj zemlji ludoj za fudbalom je nešto posebno i izuzetno teško".

Nemačka je na poslednja dva Svetska prvenstva igrala utakmice za treće mesto.

"Zaista ne želim da nam se to ponovi u Brazilu. To je nešto što svi želimo da izbegnemo", rekao je kapiten Nemačke Filip Lam, koji je sa ekipom 2006. i 2010. godine osvojio treće mesto pred domaćim navijačima, a zatim i u Južnoj Africi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC