• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stoičkov: Suareza u Španiji čeka "pakao"

Autor mondo.rs

Nekadašnji as Barse i "nestašni dečko" evropskog fudbala nema ohrabrujuće reči za urugvajskog napadača, pred njegov transfer iz Liverpula.

Igrati za Barselonu sa istorijom incidenata kakvu ima Luis Suarez biće veliki problem, smatra slavni Hristo Stoičkov, koji je sa Kataloncima četiri puta bio prvak Španije i jednom prvak Evrope.

Urugvajac bi za 80-90 miliona evra trebalo da stigne na Nou Kamp iz Liverpula, ali će na debi morati da sačeka do pred kraj oktobra, kada mu ističe suspenzija zbog ujedanja Đorđa Kjelinija na utakmici Svetskog prvenstva protiv Italije.

"Suarez ima kvalitet i karakter da igra za najveće klubove sveta, ali to što je ujedao protivničke igrače će biti problem. Sada je obeležen za ceo život", rekao je Stoičkov listu "Sport" iz Barselone.

"Svaki protivnik i sudija, kao i štampa, gledaće da mu zagorčaju život. Moraće da igra pod provokacijama i medijskom pažnjom, što znači da će biti pod stalnom tenzijom. Treba biti jak pa izdržati sve to".

Pored najnovije suspenzije, koju mu je izrekla FIFA, Suarez (27) je morao da pauzira zbog ujedanja Branislava Ivanovića i Otmana Bakala, a takođe zbog vređanja Patrisa Evre na rasnoj osnovi.

Stoičkov smatra da bi Suarez u periodu neigranja morao ozbiljno da se pozabavi rešavanjem svog problema, dok njegovi zastupnici rade na smanjenju kazne.

"Ako je već tri puta ujeo protivnika na terenu, to znači da u njegovoj glavi nešto ne funkcioniše kako treba i da mora biti dovedeno u red. Znam da on već radi na tome i moraće da nastavi da radi, jer će u Barseloni biti pod pritiskom 24 sata dnevno, a istu grešku neće smeti da ponovi".

Stoičkov je i sam imao sličnih problema, kada je u "El klasiku" protiv Real Madrida 1990. godine, nagazio sudiju Urizara Aspitartea.

"Pogrešio sam i ono što je usledilo bilo je za mene veoma teško. Isto tako će biti Suarezu. Ako imaš vruću krv, ponekad moraš da se pomučiš da bi iskontrolisao emocije. Zato će ga rivali provocirati, tražiće njegovu nasilnu reakciju, pokušaće da ga izbace iz utakmice..."

"Sudije će takođe obratiti posebnu pažnju na njega i svaki meč biće psihološki rat", ističe Hristo Stoičkov.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC