• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nije samo Zuniga kriv za povredu Nejmara"

Autor mondo.rs

Zanimljiv stav selektora Nemačke. On kaže da u Evropi nijedan od 22 igrača Brazila i Kolumbije ne bi završio utakmicu. Kaže i da su za povredu Nejmara krivi i igrači Brazila, koliko i sudija. Ne samo Zuniga...

Psihološki rat traje i trajaće sve dok sudija Marko Rodrigez iz Meksika ne bude označio kraj polufinala Svetskog prvenstva između dve velike fudbalske nacije, Brazilaca i Nemaca.

Do tada, svako će se služiti svim dozvoljenim i ponekim nedozvoljenim oružjem, a jedno je svakako pritisak na sudiju.

Selektor Nemačke Joakim Lev izneo je zanimljiv stav i za tešku povredu Nejmara okrivio - Huana Kamilja Zunigu, već brazilske fudbalere!

Lev je zamolio sudiju Rodrigeza da spreči "brutalne startove igrača Brazila" i potom istakao...

"Jako mi je žao zbog Nejmara i cele brazilske nacije", ali je onda podsetio da je u utakmici četvrtfinala, koju je sudio Karlos Velasko Karbeljo, Brazil napravio 31 faul, a Kolumbija 23.

"Na ovom Svetskom prvenstvu fudbal se više zasniva na fizičkim aspektima, jakim duelima, igračima koji 'rade' i biju. Nadam se da će gospodin Rodrigez iz Meksika zaustaviti takve stvari strogo i odlučno, naročito posle onoga što smo videli u petak. Taj preterani naboj kod igrača Brazila, u meču sa Kolumbijiom, bio je izražen u fizičkoj energiji koja je prelazila granice dozvoljenog. Kada sam odgledao meč... pomislio sam da u Evropi nijedan od 22 igrača ne bi završio utakmicu na terenu", rekao je Lev.

"Bilo je brutalnih faulova, igrači su rušili protivnike kako god su mogli. Bilo je teško za gledati. To je ono što su svi videli, tako da se nadam da će ti brutalni i okrutni faulovi biti zaustavljeni i da nećemo gledati napade na igrače poput Nejmara, Marija Gecea, Mesuta Ozila ili Lionela Mesija... Sve češće gledamo igrače koji su poslati na teren da unište nekoga. Svetsko prvenstvo nije u tome. Uvek je dinamika i fizička snaga bila prisutna na Mundijalu, ali bilo je i primera kada se išlo preko limita".

Lev je nastavio i, između redova, rekao da su za Nejmarovu povredu krivi i njegovi saigrači, pa i sudija, a ne samo Zuniga...

"Kolumbija protiv Brazila je bio meč sa brojnim jakim faulovima na obe strane i nije bio jedan jedini faul nad Nejmarom, bilo ih je još i oba tima su insistirala na tome. Bilo je mnogo faulova opasnih po igrače, klizećih startova s leđa i sa strane. Ako ste sudija morate da zaštite igrače, naročito napadače. Oni su tretirani na veoma loš način".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC