• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Persijev "let" na novčiću

Autor mondo.rs

Holanđani ponosni na sjajan gol svog igrača izradili specijalnu seriju kovanica njemu u čast, koja je prodata "brzinom munje"

Fantastičan "let" Robina van Persija i gol lobom u ubedljivoj pobedi Holandije nad Španijom (5:1) na početku Mundijala u Brazilu, bio je inspiracija mnogima.

Naro;ito ponosni na taj gol su Holanđani, pa su zbog toga rešili da taj momenat ovekoveče za sva vremena.

Holandska kraljevska kovnica izradila je specijalnu seriju novčića posvećenu "letećem Holanđaninu". Na prednjoj stani kovanice nalazi se Van Persi u karakterističnoj pozi pre postizanja gola, dok je na zadnjoj strani holandski grb.

Tvorci kovanice-suvenira saopštili su da su izradili limitiranu seriju kako bi na taj način odali počast uspesima holandske fudbalske reprezentacije, koja će se u sredu protiv Argentine boriti za ulazak u finale Svetskog prvenstva.

Serija od 6.000 novčića prodata je za samo sat vremena, a budući da su mnogi želeli da imaju ovekovečenog letećeg Van Persija, prodaju su morali da ograniče na dva novčića po čoveku.

Nakon Van Persijeve serije, koja je "planula" pojavile su se glasine da bi i Luj van Gal, selektor "oranja" mogao da bude ovekovečen na isti način ukoliko Holanđani osvoje šampionski pehar u Brazilu, ali su dobri upućeni saopštili da je malo verovartno da će se to zaista i dogoditi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC